Μήνυση κατά αγνώστων για φθορά δημοτικής περιουσίας καταθέτει ο Δήμος Αγρινίου, μετά τις φθορές που υπέστησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στον σταθμό που βρίσκεται στην οδό Β. Σκιαδά 1, στην Πλατεία Άρη Βελουχιώτη.

Οι δράστες αφού κατέστρεψαν ποδήλατα αφαίρεσαν τις κάρτες sim. Αμέσως μετά τον επιτόπιο έλεγχο των αρμόδιων τεχνικών, η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων, προέβη στην προσωρινή φραγή των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων των ποδηλάτων του Δήμου Αγρινίου. Ειδικότερα των καρτών sim που είναι ενσωματωμένες εντός των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Από τον Δήμο υποστηρίζουν πως οι σταθμοί ελέγχονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και το υλικό θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη.

Η δημοτική αρχή Αγρινίου, ξεκαθαρίζει ότι, δεν θα ανεχθεί βανδαλισμούς και καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Οι υπεύθυνοι θα αναζητηθούν με σκοπό να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, λένε σχετικά. 

Αναμφίβολα το φαινόμενο των βανδαλισμών απαντάται σε πολλούς δήμους της χώρας. Στο Αγρίνιο και όχι μόνο η φύλαξη της δημόσιας περιουσίας προφανώς και δεν είναι η ενδεδειγμένη καθώς μάλλον δεν υπάρχουν οι δυνατότητες αυτές. Κοινός τόπος των καταστροφών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας είναι οι παιδικές χαρές, τα σχολεία, τα θέατρα και αρκετά ακόμη στοιχεία της πόλης.

Η φτωχοποίησης της κοινωνίας σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό -γεγονός που αποδεικνύεται από την σημαντική αύξηση των εγγεγραμμένων στους καταλόγους δικαιούχων διαφόρων κοινωνικών παροχών, όπως συσσίτιο, ρουχισμό και ειδών πρώτης ανάγκης- η ανεργία ειδικά στην περιφέρεια και διάφοροι άλλοι λόγοι, οδηγούν πολλούς συνανθρώπους μας σε βανδαλισμούς και βίαιη συμπεριφορά. Τα αίτια που προκαλούν τέτοια φαινόμενα όταν αποκαλυφθούν, εφόσον υπάρχει θέληση  για αυτό αφού κυρίως απαιτεί Θεσμική Αυτοκριτική, τότε μπορεί και να θεραπευτούν.

Επίσης, το μεγάλο πρόβλημα της Δημοτικής Αστυνομίας που ταλανίζει πολλούς Δήμους, με την υποστελέχωση της ή σε πολλές περιπτώσεις την παντελή έλλειψη της, αφήνει πεδίο ελεύθερο σε εκείνους που προβαίνουν σε παράνομες πράξεις. Ειδικοί της αγοράς υποστηρίζουν πως πολύ δύσκολα ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας θα ανακάμψει στην χώρα μας και το νωρίτερο που εκτιμούν να συμβεί μια ουσιαστική εξέλιξη τοποθετείται στο 2025. Μακάρι να κάνουν λάθος.

in.gr

Πηγή: newsone.gr