Το Ισραήλ κάλεσε σήμερα τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ενισχύσει τα μέτρα καραντίνας για όσους επιστρέφουν στη χώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει για να ελέγξει την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κοροναϊού.

Τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται στο Ισραήλ, αναγκάζοντας τις υγειονομικές αρχές να αρχίσουν από αυτή την εβδομάδα τη χορήγηση της τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, σε άτομα άνω των 60 ετών.

Επίσης, επιβάλλει καραντίνα σε όσους επιστρέφουν στη χώρα – ακόμη και στους εμβολιασμένους ή σε εκείνους που νόσησαν και ανάρρωσαν – από χώρες τις οποίες χαρακτηρίζει «κόκκινες».

Σήμερα το υπουργείο Υγείας πρόσθεσε άλλες 18 χώρες σε αυτή την «κόκκινη λίστα», μεταξύ των οποίων είναι η Ελλάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισλανδία και άλλες.

«Αρχής γενομένης από τις 12 Αυγούστου 2021, απαιτείται πλήρης απομόνωση για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και για τους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες», που έχουν επισκεφθεί αυτές τις 18 χώρες, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, προειδοποιώντας για «σημαντική αύξηση της νοσηρότητας, προερχόμενης από το εξωτερικό».

Πηγή: newsone.gr