Δύο χρόνια μετά την τελευταία πνοή του ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη, αποδείχθηκε πως ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα δολοφονίας. Ανακουφισμένη η οικογένειά του.

Η υπόθεση του 34χρονου είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα την περίοδο του θανάτου του και, σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ», υπήρξε η πρώτη αποδοχή από πλευράς Δικαιοσύνης πως πρόκειται για αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Το θύμα είχε εξαφανιστεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2019 και μία εβδομάδα αργότερα βρέθηκε νεκρός στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του στο Παλαιό Ψυχικό.

H μαρτυρία της αδερφής του

Η αδελφή του, Στεφανία Αναγνωστάτου, είχε καταγγείλει πως η αστυνομία της περιοχής δεν είχε δείξει ενδιαφέρον για την υπόθεση.

«Όταν πήγα να καταθέσω, μου έδωσαν το αυτοκίνητο να το πάρω και να φύγω, χωρίς να έχει ελεγχθεί, αν και αναφέραμε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Έχουν βγει και εργαστηριακές εξετάσεις που δείχνουν δηλητηρίαση. Φαίνεται με ποιους ανθρώπους είχε έρθει σε επαφή, γιατί έχουν βρεθεί αποτυπώματα, DNA, κλήσεις και στίγματα των κλήσεων» επεσήμανε.

Ο ιατροδικαστής στον οποίον είχε αποταθεί η οικογένεια του 34χρονου, είχε κάνει λόγο για εκχυμώσεις και εκδορές στη σορό του άνδρα. «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι υπήρξε μετακίνηση της σορού γιατί οι πτωματικές υποστάσεις που σχηματίστηκαν δεν ήταν ανάλογες στη θέση που ήταν το σώμα τη στιγμή της ανεύρεσης» ανέφερε.

«Πρώτη δικαίωση»

Η κ. Αναγνωστάτου σημείωσε πως οι εξελίξεις αποτελούν την «πρώτη δικαίωση» για την οικογένεια.

«Επιτέλους η εισαγγελέας είδε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κάτι που φωνάζαμε με τη μητέρα μου από την αρχή. Είναι μία πρώτη δικαίωση για εμάς γιατί λέγαμε στην αστυνομία τι πρέπει να προσέξει» επεσήμανε και συνέχισε: «Αναμένουμε τη δεύτερη δικαίωση για το ποιος ευθύνεται για το χαμό του αδελφού μου. Ο πόνος είναι πολύ μεγάλος. Αν κάποιος έχει θυμηθεί κάτι, εδώ είμαστε να τον ακούσουμε».

in.gr

Πηγή: newsone.gr