Ο Χάρης Ρώμας συγκλόνισε με τα όσα ανέφερε για τη Ρένα Παγκράτη που είχε αυτοκτονήσει.

Στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη φιλοξενήθηκε ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος μίλησε για την γνωριμία του με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την υποψηφιότητά του και το όραμά του για τον δήμο Χαλανδρίου, καθώς και για τις τύψεις που έχει για την αείμνηστη Ρένα Παγκράτη.

«Είχα αισθανθεί πολύ άσχημα, γιατί έπρεπε να βρεθεί και ο κατάλληλος ρόλος. Πάντα είχα τύψεις γι’ αυτό, αλλά και για άλλους όπως η Ρένα Παγκράτη που αυτοκτόνησε…» ανέφερε αρχικά για έναν συνάδελφό του, που ζήτησε δουλειά αλλά δεν είχε να του δώσει και συνέχισε για τη Ρένα Παγκράτη: «Μας χτυπούσε την πόρτα και μας έλεγε «δεν έχω δουλειά, δεν έχω ζωή». Είσαι μέσα σου ένας άνθρωπος αξιοπρεπής που πρέπει να χτυπάει πόρτες και τελικά τι να κάνεις; Να σέρνεσαι; Πέθανε τελικά πάνω στο τιμόνι του αυτοκίνητου, βγαίνοντας να πάρει τσιγάρα με δανεικά χρήματα μέσα στο κρύο. Όταν το έμαθα έκλαψα πολύ και από τύψεις, γιατί αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν μπορώ να μη βάζω στους μαθητές μου ένα φρένο, να μην ξέρουν τι τους συμβαίνει…», εξήγησε.

Η γνωριμία του με τον Γιώργο Πατούλη ξεκινάει από τότε που ήταν συμφοιτητές στην ιατρική: «Η δική μου περίπτωση είναι πιο άγρια από του Γιώργου Πατούλη. Ο Γιώργος φαινόταν από τότε που ήμασταν συμφοιτητές στην Ιατρική ότι θα γίνει πολιτικός, γιατί τον ενδιέφερε ο συνδικαλισμός. Ήταν η φύση του να ηγηθεί μίας ομάδας. Πιστεύω ότι έχει ταλέντο. Το πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και αργότερα, καθώς πιστεύω ότι θα παραμείνει στην Περιφέρεια κι εγώ θα εκλεγώ ως δήμαρχος Χαλανδρίου».

«Αισθάνθηκα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Παλιά μου είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτού του είδους η προσφορά μου αρέσει, αλλά και η ανάπτυξη των πραγμάτων ταυτόχρονα και να προάγεις την κοινωνία. Πάντα πίστευα βαθιά μέσα μου ότι μου ταιριάζει, ότι δεν ήταν μόνος ένας δρόμος μου», είπε για την ενασχόλησή του με την Περιφέρεια.

«Είμαι εναντίον της διαπλοκής, είμαι ένας άνθρωπος χορτάτος κι έχω ένα όνειρο, θέλω να κάνω τον πρότυπο δήμο της Ελλάδας. Θέλω μόλις πατάνε τα όρια του δήμου να λένε “τι ωραία που γύρισα στο Χαλάνδρι μου!”. Δεν θέλω να δώσω συγχωροχάρτι σε ανθρώπους που αγαπώ ή εκτιμώ και είναι δίπλα μου όταν έχουν κάνει μία παρανομία ή κάτι ενάντια στις ηθικές μου αρχές».

Πηγή: newsone.gr