Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας της ερμηνεύτριας Λυδίας Σέρβου περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Δήμο Μούτση (η «Espresso» πρώτη είχε βγάλει στο φως τη συγκλονιστική ιστορία, με την τραγουδίστρια μετά από λίγες ημέρες να δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του Μούτση, ο οποίος, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, πήγε να τη βιάσει μέσα στο σπίτι του, όταν εκείνη ήταν στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών) μία άλλη τραγουδίστρια, η Εύη Καπάταη, άνοιξε το στόμα της και μίλησε για όσα έζησε κι εκείνη με πολύ γνωστό μουσικοσυνθέτη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Η ιστορία της έχει πολλά κοινά στοιχεία με εκείνη της Σέρβου και η αφήγησή της είναι συγκλονιστική: «Πήγε να μου φέρει ένα ποτήρι νερό και όταν γύρισε, με έπιασε από το μπλουζάκι μου… Με το αθώο παιδικό μου μυαλό νόμισα ότι θα με δείρει, γιατί δεν του άρεσε η φωνή μου… Μπόρεσα και αντιστάθηκα, και βγήκα τρέχοντας από την πόρτα που ήταν ανοιχτή πίσω μου. Αυτό με έσωσε» είπε η Κύπρια τραγουδίστρια στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ιδιο σκηνικό

Η αποκάλυψη της «Espresso» για όσα ισχυρίζεται ότι βίωσε η Λυδία Σέρβου σε ηλικία μόλις 15 ετών φαίνεται πως ξύπνησαν μνήμες και σε άλλες γυναίκες, που αποφάσισαν να μιλήσουν ανοιχτά για όσα έζησαν στα χέρια πανίσχυρων αντρών στον χώρο του θεάματος. Το σκηνικό, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δει έως σήμερα το φως της δημοσιότητας, ήταν το ίδιο. Στο ίδιο σπίτι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης περνούσε από οντισιόν νεαρές κοπέλες, η κατάληξη όμως ήταν άλλη…

«Μου μιλούσε από την αρχή άγρια. Μόλις κάθισα στο πιάνο και πριν ακόμα προλάβω να πω δυο νότες, άρχισε να με βρίζει ότι είμαι άσχετη, ατάλαντη, μα…σμένη… Ολα αυτά γύριζαν στο μυαλό μου… Δεν μπορούσα να το πιστέψω» πρόσθεσε η Εύη Καπάταη και τόνισε πως ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ που είχε υποστεί τότε, κι ας έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια.

«Αυτό χάραξε την ψυχή μου για πάντα. Θα μπορούσα να τα είχα παρατήσει. Αλλά δεν το έβαλα κάτω. Οι μετέπειτα συνεργασίες μου με τον Σπανό, τον Πλέσσα, τον Μαχαιρίτσα ήταν άψογες» κατέληξε, θέλοντας να αναδείξει και τη φωτεινή πλευρά στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε η ΕΡΤ με τον δικηγόρο του συνθέτη εκείνος επιφυλάχθηκε να απαντήσει εφόσον πρώτα ενημερωθεί για τα στοιχεία της υπόθεσης.

newsbreak.gr

Πηγή: newsone.gr