Στη Βαρυμπόμπη και τις Αδάμες, που χτες το βράδυ βρέθηκαν στο έλεος της πύρινης λαίλαπας που κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της, βρέθηκε η κάμερα του Mega καταγράφοντας την κατάσταση και μιλώντας με κατοίκους.

Φοβόμασταν μην καεί το σπίτι μας

«Ήρθε η αστυνομία, η πυροσβεστική, μας έβγαλαν όλους από τα σπίτια από τις 12 η ώρα που άρχισε η πυρκαγιά. Φοβόμασταν μην καεί το σπίτι μας. Ευτυχώς έβαλε ο Θεός το χέρι του και δεν κάηκε το σπίτι μας. Όλη νύχτα γίνονταν προσπάθειες. Εχτές δεν μας άφηναν να πλησιάσουμε στα σπίτια. Πήγαμε στην πλατεία στη Νέα Κηφισιά και ήρθαμε μετά τις 2 η ώρα στο σπίτι. Που να πρωτοπάνε οι πυροσβέστες. Η φωτιά ήταν παντού», είπε στο Mega κάτοικος της Βαρυμπόμπης, έντονα φορτισμένη συναισθηματικά.

Στις Αδάμες η κατάσταση είναι απογοητευτική. Όπως περιέγραψε η κ. Παναγιωτοπούλου, οι κάτοικοι είχαν κάνει πολλές προσπάθειες για να καθαριστεί η περιοχή από κλαδιά και πεσμένα δέντρα, χωρίς ωστόσο να βρουν ανταπόκριση.

Είχαν ανέβει στις σκεπές με τα λάστιχα

«Φύγαμε από νωρίς, αλλά γυρίσαμε να δούμε τι γίνεται. Όταν γυρίσαμε είχαν πιάσει φωτιά τα έπιπλα του μπαλκονιού. Ανέβηκε ο γαμπρός μου με σκάλα και τα έσβηνε με λάστιχο. Σε άλλα σπίτια είχαν ανέβει στις σκεπές με λάστιχα. Η περιοχή που κάηκε από εδώ και κάτω είναι εκτός σχεδίου. Τα σπίτια είναι παράνομα. Υπήρχαν και πολλά σπίτια ακατοίκητα. Είχαμε καλέσει το δήμο για να κάνει καθαρισμό στην περιοχή. Παίρναμε και τους ιδιοκτήτες να έρθουν να καθαρίσουν. Τα οικόπεδα ήταν τρία χρόνια ακαθάριστα. Παίρναμε τηλέφωνο να έρθουν να πάρουν κλαδιά και κομμένα δέντρα. Εμείς σβήναμε φωτιές από τις 6 η ώρα το απόγευμα, μέχρι τις 4 το πρωί. Πυροσβέστη δεν είδα μέχρι τις 4 το πρωί. Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Εχθές το βράδυ όλη η ρεματιά είχε εστίες. Σβήσαμε όσα μπορούσαμε», είπε η κ. Παναγιωτοπούλου.

«Ο σύζυγός μου και ο διπλανός κύριος είχαν αναπνευστικά προβλήματα και έφυγαν από το σημείο από νωρίς. Οι υπόλοιποι μείναμε στο σημείο όλη τη νύχτα», πρόσθεσε η ίδια.

Γύρισα και ήταν όλα καμένα

«Δεν ήμουν εδώ. Με το που έγιναν κάποιες εκρήξεις, πήγαμε να δούμε τι έγινε, και μετά δεν μας άφησαν να γυρίσουμε πίσω. Γύρισα χθες το βράδυ με τα πόδια εδώ και ήταν όλα καμένα. Έχει καταστροφές το σπίτι μου, ενώ το εργαστήριό μου κάηκε ολοσχερώς, το ίδιο και η βάρκα και το αυτοκίνητό μου», είπε στο Mega ο κ. Δημήτρης, κάτοικος της περιοχής.

Ούε τα ρούχα μας δεν μπορέσαμε να σώσουμε

«Ούτε τα ρούχα μας δεν μπορέσαμε να σώσουμε. Φύγαμε γιατί έγιναν δύο πολύ μεγάλες εκρήξεις και πήγαμε με τη γυναίκα μου και την κόρη μου να δούμε τι έγινε. Μας ακολούθησαν και άλλα αυτοκίνητα και μετά μας καθοδήγησαν στους Θρακομακεδόνες», συνέχισε.

«Το θέμα είναι τι θα κάνει το κράτος. Έχουμε καταστραφεί, είναι πολύς κόσμος. Στο σπίτι δεν μπορείς να μπεις από τη ζέστη, έχουν πυρακτωθεί τα πάντα. Μείναμε φιλοξενούμενοι σε φίλους. Ζήσαμε πολλές πυρκαγιές, αλλά αυτή η φωτιά πήγαινε σαν τρελή. Έκαιγε παράλογα», κατέληξε.

in.gr

Πηγή: newsone.gr