Την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 112 Πτέρυγα Μάχης, που αποτελεί τη βάση των αεροσκαφών Canadair, σχολίασε σκωπτικά, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου, που τιτλοφορεί την ανακοίνωσή της, «Τελικά τα Canadair βρέθηκαν…», κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό ότι παίζει «επικοινωνιακά παιχνίδια την ώρα της καταστροφής» και τον κάλεσε, αντί της Ελευσίνας, να επισκεφθεί την Εύβοια, την Ηλεία ή την Ανατολική Αττική «και να μιλήσει με πολίτες, δημάρχους ή έστω με περιφερειάρχες του κόμματός του για να τον ενημερώσουν».

Στην ανακοίνωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέρει τα ερωτήματά του προς την κυβέρνηση, ως προς το σχέδιο της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και για τον αριθμό των εναέριων μέσα που επιχειρούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα έψαχναν οι πολίτες της χώρας μας εδώ και αρκετές ημέρες, που καίγονται οι περιουσίες τους στην Αν. Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία, στην Μάνη, στην Αρκαδία. Τα ψάχνουν ακόμη σήμερα στην Εύβοια και στην Ηλεία.

Τα ανακάλυψε ο κος Μητσοτάκης στην Ελευσίνα, όπου φανταζόμαστε ότι θα είναι κρυμμένα και τα υπόλοιπα από τα 74 (;;;;) αντιπυρικά αεροσκάφη που μας ενημέρωσε ο κ. Σκέρτσος ότι διαθέτουμε.

Επειδή όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, καλό είναι ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια την ώρα της καταστροφής.

Αντί της Ελευσίνας για να πει σε όλους τους πολίτες της χώρας μας να μην πιστεύουν τα μάτια τους που δε βλέπουν αεροπλάνα να επιχειρούν, καλό θα ήταν να επισκεφθεί την Εύβοια, την Ηλεία ή την Ανατολική Αττική και να μιλήσει με πολίτες, δημάρχους ή έστω με περιφερειάρχες του κόμματος του για να τον ενημερώσουν.

Επαναφέρουμε λοιπόν τα ερωτήματα και θα τα επαναφέρουμε πρωί, μεσημέρι και βράδυ μέχρι η κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει υπεύθυνα και με ειλικρίνεια:

  • Ποιο είναι το σχέδιο πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των πυρκαγιών;
  • Πόσα εναέρια μέσα επιχειρούν, ποιες ώρες, σε ποιες περιοχές, και ποια η διασπορά τους στη χώρα;

Σε κάθε περίπτωση το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του είναι να προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την σκληρή οδυνηρή πραγματικότητα, χωρίς το παραμικρό σχέδιο για την αντιμετώπισή της».

Πηγή: newsone.gr