Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως στην χώρα αυτή τα θέματα των εξοπλισμών αντιμετωπίζονται ευκαιριακά και χωρίς καμία απολύτως σοβαρότητα.

Την ώρα που Ελλάδα και Γαλλία υπέγραψαν από κοινού δήλωση πρόθεσης απόκτησης από το ΠΝ δύο φρεγατών [email protected], ξαφνικά το ΠΝ στέλνει αίτημα στις ΗΠΑ (LoR) για τέσσερις «φρεγάτες» (στην ουσία «σκάφη περιπολίας και παράκτιας άμυνας») MMSC!

Και ενώ το ΠΝ και ειδικότερα το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο πίεζαν την κυβέρνηση και είχε υπογράψει επίσημα με την Γαλλία την πρόθεση απόκτησης των [email protected] με τους πυραύλους SCALP Naval.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στις 10 Οκτωβρίου του 2019 είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Γαλλία όπου είχε συναντηθεί με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί όπου είχαν υπογράψει από κοινού δήλωση πρόθεσης απόκτησης δύο φρεγατών [email protected]

«Συζητήσαμε ζητήματα εξοπλισμών, όσον αφορά στην προμήθεια δύο Φρεγατών από το Πολεμικό Ναυτικό. Υπογράψαμε τη δήλωση πρόθεσης ανάμεσα στις δύο χώρες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία» είχε δηλώσει από το Παρίσι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοινώνοντας και την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αγορά των δύο γαλλικών φρεγατών τύπου [email protected]!

Μάλιστα η έναρξη ναυπήγησης των οποίων είχε ξεκινήσει επισήμως στις 23 Οκτωβρίου του 2019 και μάλιστα υπό την παρουσία του τότε αρχηγού ΓΕΝ Νικόλαου Τσούνη.

Από τότε μεσολάβησε η ιστορία των αναδρομικών, η οποία ουδεμία σχέση είχε με την παραγγελία των γαλλικών φρεγατών, αντίθετα χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την ματαίωσή τους.

Τέτοια είναι η «σοβαρότητα» (δηλαδή, καμία) με την οποία η κυβέρνηση (δυστυχώς δεν είναι η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που διαπράττει κάτι τέτοιο σε βάρος της Εθνικής Άμυνας) αντιμετωπίζει τα θέματα των εξοπλισμών στην Ελλάδα.

Και τώρα η χώρα βρίσκεται προ μιας ολέθριας απόφασης για την προμήθεια τεσσάρων αμερικανικών σκαφών παράκτιας άμυνας αντί των [email protected] με την μακρού ακτίνας αντιαεροπορικής άμυνας και τους πυραύλους cruise SCALP Naval.

Στην ανωτέρω φωτό ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράφει με… περισσή σπουδή με την Γαλλίδα ομόλογό του την δήλωση πρόθεσης απόκτησης δύο γαλλικών φρεγατών. Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση δίνει εντολή στο ΠΝ να ζητήσει τα  αμερικανικά σκάφη παράκτιας άμυνας MMCS! 

pronews.gr

Πηγή: newsone.gr