Το σύνθημα που έχει βγει στην Τουρκία «Ένα έθνος, τρία κράτη» για την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το ψευδοκράτος επανέλαβε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «TV 5» του Αζερμπαϊτζάν, ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ στην συνέντευξή του μέσω διαδικτύου στο συγκεκριμένο ιδιωτικό κανάλι συνεχάρη το Αζερμπαϊτζάν για την νίκη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ευχήθηκε να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις Αζερμπαϊτζάν – ψευδοκράτους.

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του απέναντι στις απώλειες αμάχων στο Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Τατάρ είπε ότι τα ξένα κράτη δεν επιτρέπεται να ενεργούν άδικα κατά των τουρκικών κρατών στο επίπεδο της θρησκευτικής ενότητας και των κοινών συμφερόντων. Θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε πρόοδο στα θέματα που έχουμε δίκιο, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του Βαρωσίου λέγοντας ότι η Τουρκία στηρίζει τα βήματα που γίνονται. Ο Ερσίν Τατάρ υπογράμμισε τη σημασία της κοινής – όπως είπε – δύναμης που έχουν «η δυνατή Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν με τις μεγάλες προοπτικές και το σημαντικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, η τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

«Είμαστε στο σωστό δρόμο. Το σήμερα είναι πιο σημαντικό από το χθες, διότι είναι γεγονός ότι η Κύπρος έχει πλέον πλούτο σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες. Πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη επιτυχία μαζί. Είναι σημαντικό να μπορούμε να δράσουμε μαζί, στη λογική του ‘ενός έθνους, τριών κρατών’», δήλωσε ο κ. Τατάρ

Ολοκλήρωσε δε την συνέντευξη με το «είθε οι βετεράνοι μας να είναι ευλογημένοι», αναφορά που παραπέμπει και στον πρόσφατο πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: newsone.gr