Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την ώρα της κηδείας...

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την ώρα της κηδείας και το λαϊκό προσκύνημα

85
0

Η ανακοίνωση της οικογένειας, για το πού και πότε θα γίνει το προσκύνημα της σορού.

Hτελευταία ανακοίνωση της οικογένειας: 

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

AXION HELLAS

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,

ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Ποιοι θα παρευρεθούν

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρεθεί στην Αθήνα σύσσωμη η βασιλική οικογένεια. O βασιλιάς Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια, οι δύο κόρες τους, πριγκίπισσες Ελενα και Κριστίνα, ενώ θα δώσει το «παρών» και ο Χουάν Κάρλος, επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στο Αμπου Ντάμπι.

Άγνωστο παραμένει ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Πιθανολογείται ότι θα έρθει ο διάδοχος πρίγκιπας Ουίλιαμ, ενώ αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για την πριγκίπισσα Αννα. Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο Ουίλιαμ έγινε ανάδοχος του πρώτου εγγονού του Κωνσταντίνου, του Κωνσταντίνου-Αλέξιου. Επίσης, θα παρευρεθούν στην κηδεία μέλη των βασιλικών οικογενειών της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας για να τις εκπροσωπήσουν.

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Τατόι 

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κτήμα Τατοΐου ενόψει της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με δεκάδες μηχανήματα: σκαπτικά, γερανοφόρα, απορριμματοφόρα, φορτηγά, ενώ γίνονται μέχρι κι έργα ασφαλτόστρωσης.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Πηγή: newsone.gr