Το παλάτι που είχε αγοράσει πριν από 9 χρόνια στο Πόρτο Χέλι μέσω offshore πούλησε πριν λίγο καιρό, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε Βούλγαρο επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες και είναι κάτοικος Λονδίνου. Οι λόγοι που οδήγησαν στην πώληση ήταν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και του εμπόδιζαν τις μετακινήσεις. 

Η πανάκριβη γκαρνταρόμπα

Μαζί με την πώληση παράλληλα δώρισε την πανάκριβη γκαρνταρόμπα του στους ντόπιους.

Δεκάδες αφόρετα κοστούμια με τα καρτελάκια τους και κάποια ελαφρώς μεταχειρισμένα, δημιουργίες γνωστών σχεδιαστών, επώνυμες φίρμες, πουκάμισα με το μονόγραμμά του, παντελόνια και μεταξωτές γραβάτες τοποθετήθηκαν επιμελώς με ενέργειες του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου σε μια αποθήκη και μοιράστηκαν στους δημότες.

Η πολυτελής βίλα με τις 12 κρεββατοκάμαρες

Το ακίνητο αραβικής αρχιτεκτονικής που δύσκολα περνάει απαρατήρητο, ήταν χτισμένο στον Αγιο Αιμιλανό, στο Πόρτο Χέλι, δίπλα ακριβώς από τη βίλα του χρηματιστή Νίκου Δεβλέτογλου.

Με πριβέ παραλία, 30μετρη πισίνα, 12 κρεβατοκάμαρες, με σιντριβάνια και πλακάκια που είχαν φέρει απευθείας από το Μαρόκο οι άνθρωποι του Λιβανέζου Μαρκ Σούρσοκ. Είναι ο επιχειρηματίας που πούλησε την εν λόγω πολυτελή κατοικία στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο πριν χρόνια αντί 5 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή για ένα ακίνητο η αξία του οποίου, όπως επισημαίνουν μεσίτες της αγοράς, αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ. Τότε, δε, έλεγαν πως ο Κωνσταντίνος αγόρασε ως πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Το συμβόλαιο της πρώτης αγοραπωλησίας με αριθμό 23084 υπογράφηκε το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου 2014, στο γραφείο του συμβολαιογράφου Μανούσου Α. Μπολιώτη.

Το τίμημα ήταν 5 εκατ. ευρώ, η δε αντικειμενική του αξία 1.529.573,18 ευρώ, ενώ ως πωλητές αναφέρονταν τα ονόματα Μαρκ Σούρσοκ και Βικτόρια-Εμελιν Σούρσοκ και ως αγοραστής εμφανιζόταν η εταιρεία Torcoll Properties LTD με έδρα τη Λευκωσία που είχε συσταθεί στις 16/4/2014 με αντικείμενο τα κτηματομεσιτικά.

Πηγή: newsone.gr