Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Προετοιμασίες στο Τατόι – Ποιοι θα έρθουν για την...

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Προετοιμασίες στο Τατόι – Ποιοι θα έρθουν για την κηδεία του

72
0

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κτήμα Τατοΐου εν όψει της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, όπως αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Από χθες, όταν και ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ήδη από νωρίς το πρωί έφθασαν στο σημείο μηχανήματα βαρέως τύπου και εργάτες για να καταφέρουν να διαμορφώσουν το χώρο, ο οποίος επηρεάστηκε και από τη φωτιά που ξέσπασε πριν από δύο χρόνια.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη του μνημείου όσο και για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα ληφθούν, δεδομένου ότι αναμένονται πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό.

Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εκτιμάται ότι θα είναι ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου, Γουίλιαμ, καθώς ήταν και νονός του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκπροσώπους θα στείλουν οι βασιλικές οικογένειες της Δανίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας.

Η αδερφή του Σοφία, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, βρίσκεται στην Αθήνα, αφού ταξίδεψε απευθείας από το Βατικανό, όπου είχε μεταβεί στην κηδεία του Βενέδικτου XVI, εκπροσωπώντας την χώρα της, συνοδευόμενη από τον υπουργό εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρευρεθεί και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι.

Ο βασιλιάς Κάρολος, ξάδελφος του Κωνσταντίνου, βάσει πρωτοκόλλου δεν θα παραστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο Κάρολος επικοινώνησε με τη σύζυγο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία και με τον γιο του, Παύλο, εκφράζοντας τη θλίψη του.

real.gr

Πηγή: newsone.gr