Λίγους μήνες αφότου τα αυτοκίνητα της Tesla απαγορεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του κινεζικού στρατού, αξιωματούχοι σε ορισμένες υπηρεσίες λαμβάνουν οδηγίες να μην παρκάρουν τα αμερικανικά αυτοκίνητα μέσα σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις, λόγω ανησυχίας για τη συλλογή οπτικού υλικού από τις κάμερες των οχημάτων.

Τουλάχιστον δύο κυβερνητικές υπηρεσίες σε Πεκίνο και Σαγκάη έδωσαν προφορικές οδηγίες σε υπαλλήλους τους να μην παρκάρουν τα Tesla τους έξω από τον χώρο εργασίας, αναφέρει την Παρασκευή το Reuters επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζονται.

Παραμένει ασαφές, λέει το πρακτορείο, αν η απαγόρευση έρχεται ως επίσημη απόφαση της κυβέρνησης, αν αφορά όλες τα κυβερνητικά κτιριακά συγκροτήματα ή πόσα Tesla επηρεάζονται.

Άγνωστο παραμένει εξάλλου γιατί η απαγόρευση περιορίζεται στα οχήματα της εταιρείας του Ίλον Μασκ και δεν καλύπτει άλλα σύγχρονα αυτοκίνητα με κάμερες που ελέγχουν για εμπόδια.

Τον Μάρτιο, το Πεκίνο απαγόρευσε την κίνηση και την στάθμευση αυτοκινήτων Tesla σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, επικαλούμενο λόγους ασφάλειας.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Μασκ εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης σε συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Κίνα, λέγοντας πως αν η Tesla χρησιμοποιούσε τα οχήματά της για κατασκοπία θα υποχρεωνόταν τελικά να κλείσει.

Απαντώντας στις ανησυχίες για τα δεδομένα που μεταδίδουν διαρκώς τα οχήματά της, η Tesla διαβεβαίωσε ακόμα ότι θα ανοίξει κέντρο δεδομένων στην Κίνα και αναπτύσσει ξεχωριστή πλατφόρμα δεδομένων για τους πελάτες της στην Κίνα.

Η ανησυχία για τα δεδομένα των καμερών έρχεται να προστεθεί σε διαμαρτυρίες κινέζων αγοραστών για μια ποικιλία προβλημάτων, όπως μπαταρίες που πιάνουν φωτιά, απότομη επιτάχυνση και σφάλματα στη διαδικασία αναβάθμισης του λογισμικού των οχημάτων. Τον Φεβρουάριο, η Tesla κλήθηκε για εξηγήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

Τον Μάρτιο η εταιρεία έγινε εκ νέου στόχος επικρίσεων όταν μια πελάτης, εξοργισμένη με την ανταπόκριση της εταιρείας στην καταγγελία της για ελαττωματικά φρένα, ανέβηκε στην οροφή ενός Tesla στην έκθεση αυτοκινήτων της Σαγκάης ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Τα βίντεο του περιστατικού έγιναν viral.

Η Κίνα είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Tesla και αντιστοιχεί περίπου στο 30% των πωλήσεων.

in.gr

Πηγή: newsone.gr