Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, πραγματοποίησαν, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κι ενώ απομένουν λίγες μέρες τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή εργασίας όσων υγειονομικών δεν εμβολιαστούν εως την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, το μέτρο, θα έχει ως αποτέλεσμα απολύσεις εργαζομένων οι οποίοι δε θέλουν να εμβολιαστούν και είναι κάτι που λειτουργεί διχαστικά.


Με πανό που έγραφαν «Όχι στην υποχρεωτικότητα, στη διαθεσιμότητα, στο διχασμό – Ναι στα εμβόλια και την ενίσχυση του ΕΣΥ», οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ενώ κατήγγειλαν πως η «κυβέρνηση δεν τους ακούει, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, και δεν παίρνει μέτρα για τη θωράκιση των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά». 

Οχι στη υποχρεωτικότητα- ναι στα εμβόλια

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε πως «σε 19 ημέρες τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ και σε τέσσερις ημέρες για την Πρόνοια, εφαρμόζεται ο νόμος της υποχρεωτικότητας. Είναι τόσο πρόχειρη η κυβέρνηση που ακόμα δεν έχει εκδώσει υπουργικές αποφάσεις, δεν έχει γίνει καμία προκήρυξη προσωπικού για να αντικαταστήσει το προσωπικό που υποτίθεται ότι θα τεθεί σε αναστολή καθηκόντων».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «πάνω από 10.000 υγειονομικοί δεν πρόκειται να εμβολιαστούν και 300 από την πρόνοια είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες», σύμφωνα με το grtimes. Ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από 1 Σεπτέμβρη και την απομάκρυνση όσων δε συμμορφωθούν, θα χρειαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους ζωτικά τμήματα νοσοκομείων, αφού θα έχει απομακρυνθεί μέρος του προσωπικού. Επισήμανε δε, ότι οι υγειονομικοί στο 90% είναι εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος δείκτες φυσικής ανοσίας και παράλληλα με τα μέτρα που τηρούνται δε κινδυνεύει κάνεις.

Τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, όσο και οι επικεφαλής των σωματείων και η πλειοψηφία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τόνισαν ότι μπορεί να μην είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας αλλά οι ίδιοι είναι υπέρ του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί και τηρούν απόλυτα όλα τα μέτρα προστασίας για να μη νοσήσουν και μεταδώσουν των ιό.

Μερίδα των συγκεντρωμένων κρατούσε πλακάτ με συνθήματα όπως: «Δεν θέλω να γίνω πειραματόζωο», «Να μπουν σε αναστολή οι 300 της Βουλής». 

in.gr

Πηγή: newsone.gr