Σεξιστική επίθεση σε γυναίκα επιβάτιδα εξαπέλυσε οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ, το βράδυ της Δευτέρας, εκτελώντας το δρομολόγιο της γραμμής 19.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr το συμβάν έγινε στις 20:15 το βράδυ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Ο οδηγός είδε τη γυναίκα και της σχολίασε επικριτικά την εμφάνισή της, καθώς φορούσε ένα μπουστάκι. Ειδικότερα, της ζήτησε να ντύνεται με μεγαλύτερη ευπρέπεια στο λεωφορείο.

Το αναχρονιστικό σχόλιό του προκάλεσε την αντίδραση των επιβατών που υπερασπίστηκαν τη γυναίκα, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς.

Στο σημείο έφτασαν τόσο ο σύντροφος όσο και η μητέρα του θύματος της σεξιστικής επίθεσης, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Πειθαρχική διαδικασία από τον ΟΑΣΘ

Ο οδηγός ωστόσο, προφανώς επιμένοντας στο σχόλιό του, όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά ήταν και αυτός που ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό. Δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ πήγαν στο σημείο και τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που θα προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδικάζει το περιστατικό, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει οδηγία και ούτε θα υπάρξει, για την εμφάνιση των επιβατών. Πηγές του οργανισμού επισημαίνουν ότι η πράξη του οδηγού ήταν μεμονωμένη και η επίθεση έγινε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας. Ήδη, έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Κατήγγειλαν οδηγό του ΚΤΕΛ Ξάνθης γιατί ζήτησε από κοπέλα να κατέβει λόγω «προκλητικού ντυσίματος»

Πρόσφατα, ανάλογο περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου, λόγω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε με πρωταγωνιστή έναν οδηγό λεωφορείου στην Ξάνθη.

Κλείσιμο

Στο βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Twitter, ένα νεαρό ζευγάρι ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον οδηγό του λεωφορείου, τον οποίο κατηγόρησαν ότι ζήτησε ζήτησε από την κοπέλα να κατέβει από το όχημα, επειδή… φορούσε ένα τοπάκι.

Ο νεαρός, που βιντεοσκοπούσε το σκηνικό ακούγεται να λέει πως τους ζητήθηκε να κατέβουν από το λεωφορείο για το «προκλητικό» ντύσιμο της κοπέλας, ενώ ο οδηγός από την πλευρά του ανέφερε πως έγινε μόνο μια «σύσταση».

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι επιβάτες του λεωφορείου αντέδρασαν και υπερασπίστηκαν την κοπέλα ήταν ελάχιστοι.

Δείτε βίντεο: Ζήτησε από κοπέλα να κατέβει λόγω «προκλητικού ντυσίματος» – Καταγγελία για οδηγό του ΚΤΕΛ Ξάνθης

Ζήτησε από κοπέλα να κατέβει λόγω «προκλητικού ντυσίματος» - Καταγγελία για οδηγό τουΚΤΕΛ Ξάνθης

Πηγή: newsone.gr