Ένας 15χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί και να μεταφέρει παράνομα στη χώρα έξι αλλοδαπούς με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αστυνομικοί του τμήματος Βόλβης έκαναν σήμα στον ανήλικο να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Το όχημα ακινητοποιήθηκε πλησίον της Αρέθουσας και παρά την προσπάθεια του 15χρονου να το «σκάσει» πεζός συνελήφθη.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν έξι αλλοδαποί, τρεις εκ των οποίων ήταν κρυμμένοι στο χώρο αποσκευών. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο ανήλικος στερείται νομίμων εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια και άδειας ικανότητας οδηγού.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια είναι ιδιαίτερα συνήθης η πρακτική, τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών να επιλέγουν ανήλικους να οδηγούν οχήματα που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες, ώστε σε περίπτωση σύλληψής τουςς να πέσουν «στα μαλακά», αφού ως ανήλικοι δεν θα έχουν την ίδια ποινική αντιμετώπιση με κάποιον ενήλικο.

Πηγή: newsone.gr