Η Θωμαΐς Ανδρούτσου γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1974 στην Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Βεάκη.Αδερφή της είναι η επίσης ηθοποιός Μαρία Ανδρούτσου ενώ έχουν κι έναν ακόμη αδερφό τον Γιώργο Ανδρούτσο.

Της: Έπη Τρίμη

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο τη σεζόν 2002-2003 στον δεύτερο κύκλο της οικογενειακής σειράς Άκρως Οικογενειακόν με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζο και Ναταλία Τσαλίκη. Έκτοτε η καριέρα της είχε ανοδική πορεία τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Η νέα καριέρα

Η  Θωμαΐς Ανδρούτσου αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και να ασχολείται πλέον με πράγματα που της δίνουν χαρά. Έτσι εγκατέλειψε το το θέατρο και την τηλεόραση και εργάζεται ως θεραπεύτρια και χαρακτηριστικά, ως υποστηρίκτρια, με τη μέθοδο του Breathwork.

Πιο συγκεκριμένα η Θωμαΐς Ανδρούτσου δήλωσε: «Όταν εμφανίστηκαν οι κρίσεις πανικού, τότε κατάλαβα πως αυτό ήταν ένα καμπανάκι για την υγεία και τον οργανισμό μου. Ένιωθα ότι είχα φτάσει σε ένα σημείο που δεν σεβόμουν τον εαυτό μου, τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να έχω ακούσει το ένστικτό μου».

Τότε ήταν που αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο συνειδητοποίησης και αυτογνωσίας, μέσα από το οποίο ανακάλυψε τον τρόπο για να νιώθει πιο ήρεμη, να μην ζει με τον φόβο και την ενοχή.

Όπως είπε η Θωμαϊς Ανδρούτσου, προσπαθώντας να το το εξηγήσει όσο πιο απλά γίνεται καθώς πρόκειται για μια βιωματική εμπειρία, στο συγκεκριμένο σεμινάριο γίνεται «συνειδητή, κυκλική, αναπνοή απελευθέρωσης τραυμάτων». Λειτουργεί σε προσωπική συνεδρία όπου ανακαλύπτει κανείς έναν συγκεκριμένο τρόπο αναπνοής σε χρονικό διάστημα περίπου μιας ώρας και νιώθει πολύ καλύτερα με τον εαυτό του.

Τα περιττά κιλά

«Έχασα σιγά-σιγά κάποια κιλά. Μάκρυναν και τα µαλλιά µου… Παλιότερα είχα λίγο παραπάνω άγχος µε τα κιλά. Ήµουν γεµατούλα, το πάλευα, έκανα δίαιτες, µετά δεν τα κατάφερνα και µια µαγική στιγµή ανακάλυψα ότι όλο αυτό το άγχος δεν έχει να κάνει µε τα κιλά, έχει να κάνει µε εµένα. Με ανασφάλειες και αγωνίες, που σιγά σιγά προσπάθησα να βάλω σε τάξη. Μπήκε η γυµναστική στη ζωή µου, λίγη γιόγκα, λίγο κολυµβητήριο, το επίσηµό µου όχηµα είναι ένα ποδήλατο. Κινούµαι περισσότερο και κάνω πράγµατα που µε ευχαριστούν πάρα πολύ. Μετά άρχισα να ηρεµώ περισσότερο, να µε αγαπώ πιο πολύ, να µη µε τιµωρώ. Βρήκα περισσότερη γαλήνη µέσα µου» αποκάλυψε η Θωμαΐς Ανδρούτσου.∆εν είναι κατά των αισθητικών επεµβάσεων, αλλά σε καµία περίπτωση δεν επικροτεί την υπερβολή. «Όταν βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο, υπάρχει κι ένας ρατσισµός. Τα σχόλια των ανθρώπων είναι σκληρά, γιατί υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν κάνει καµία επέµβαση στο πρόσωπό τους και µεγαλώνουν, αλλά η κριτική του κόσµου είναι πολύ σκληρή. “Κοίτα την πώς πατσαβούριασε. Κοίτα πώς γέρασε”. Και όταν είσαι σε αυτό τον χώρο είναι λίγο δύσκολο να το αντιµετωπίσεις. Θέλει ισχυρό χαρακτήρα και ισορροπία».

Προσωπική ζωή

Η ταλαντούχα Θωμαΐς Ανδρούτσου είναι ερωτευμένη µε τον Θεσσαλονικιό επιχειρηµατία Σάκη Γκιαούρη. Οι δυο τους, παρόλο που εδώ και ενάµιση χρόνο δεν κρύβουν τη σχέση τους, προτιµούν να την προστατεύουν αποφεύγοντας να λένε πολλά. Η ίδια έχει πει χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είµαι συνηθισµένη να βγαίνουν τέτοια πράγµατα προς τα έξω. Αισθάνοµαι αµήχανα και άβολα. Μπορεί να φαίνοµαι ένας κοινωνικός και εξωστρεφής άνθρωπος, αλλά δεν µιλώ εύκολα για τα προσωπικά µου». Η Θωµαΐς δηλώνει συνειδητοποιηµένα κατά του γάµου. «∆εν είναι και το καλύτερό µου. Τα παραδείγµατα γύρω µας δεν είναι και πάρα πολύ φωτεινά. Το να ζήσουν δύο άνθρωποι µαζί θέλει µεγάλη ωριµότητα, θέλει πολυτέλεια χρόνου, µην πω και χρήµατος (χωρίς να ακουστεί άσχηµα), το οποίο λύνει προβλήµατα για να µπορεί ο καθένας να µην είναι κτητικός, να µην έχει απαιτήσεις τρελές. Να µη θεωρεί τον άλλον κτήµα του ξαφνικά. Βλέπω ότι τα ζευγάρια που µένουν µαζί αλλοιώνονται. Εκεί είναι που χρειάζεται η ισορροπία. Με τροµάζει µια ρουτίνα που αρχίζει να γίνεται δύσκολη και όχι πολύ ευχάριστη. Εν ολίγοις δεν είµαι υπέρ του γάµου», εξηγεί. Λατρεύει τα παιδιά και σε αυτή τη φάση της ζωής της θα προτιµούσε να υιοθετήσει, αντί να γίνει βιολογική µητέρα. «∆εν αποκλείω τίποτα, αλλά δεν είναι στα σχέδια ούτε στις επιθυµίες µου. ∆εν είµαστε όλοι οι άνθρωποι για όλα. Και αν το συνειδητοποιούµε, είναι πολύ πιο ξεκάθαρο και έντιµο. ∆εν χρειάζεται να συµβεί κάτι επειδή έτσι είναι η ροή της κοινωνίας. ∆εν ισχύει πια αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που έχουν ανάγκη από αγκαλιά, φαγητό, αγάπη. Θα υιοθετούσα παιδί πολύ πιο εύκολα από το να κάνω ένα παιδί. Πάρα πολύ πιο εύκολα… Το να κάνω παιδί δεν είναι ιδιαίτερη επιθυµία µου.

Με τροµάζει πολύ από τη µια και από την άλλη είµαι συνειδητοποιηµένη ότι ακόµη στη ζωή µου θέλω µια άλλου τύπου ελευθερία για να κάνω πράγµατα». Ο ιδανικός άντρας για εκείνη υπάρχει µόνο στη σφαίρα του παραµυθιού. «Ο ιδανικός άνθρωπος δεν υπάρχει γιατί στη ζωή µας εξελισσόµαστε, επηρεαζόµαστε από καταστάσεις που ζούµε. Εχουµε µέσα µας κάποιες πεποιθήσεις ήδη φορτωµένες, που στην πορεία αλλάζουν. Με έναν άνθρωπο που θα περάσεις χρόνια µαζί πρέπει να έχεις την καλή τύχη να συµβαδίσουν αυτές οι αλλαγές. Αν όχι, είναι πολύ στενάχωρο δυο άνθρωποι να συνεχίσουν να µένουν µαζί, επειδή έχουν κάνει παιδιά ή επειδή έχουν συνηθίσει. Και σε έναν χωρισµό τα παιδιά θα είναι πιο υγιή όταν βλέπουν τους γονείς τους να έχουν µια σωστή επικοινωνία έστω και σε διαφορετικά σπίτια, από ό,τι σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν καβγάδες, άνθρωποι που δεν χαϊδεύονται, δεν αγκαλιάζονται και δεν φιλιούνται. ∆εν υπάρχει ένας ιδανικός άνθρωπος για κάποιον. Σίγουρα αν το έχουν ζήσει κάποιοι είναι υπέροχο. ∆εν είναι όµως τόσο απλά τα πράγµατα».

enimerotiko.gr

Πηγή: newsone.gr