Η Τιτίκα Στασινοπούλου έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποιος ηθοποιός «αγγίζει» το επίπεδο των ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Διαβάστε μερικά σημεία της συνέντευξης

Οι οικονομικές σας απολαβές ήταν καλές;

θα τις χαρακτήριζα αξιοπρεπείς.

Υπήρχαν συνεργασίες που ξεχωρίσατε μέσα στην καριέρα σας;

Όχι. Η μόνη συνεργασία που ξεχώρισα είναι με τον σύζυγό μου, Γιώργο Παπαζήση. Υπήρχε προσωπική σχέση και συναισθηματικό δέσιμο, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αυτό από μόνο του είναι ξεχωριστό.

Πιστεύετε ότι σήμερα υπάρχουν ηθοποιοί που θα μπορούσαν να «αγγίξουν» το επίπεδο των ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Φυσικά και υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, που μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά, όσο όμως το επιτρέπει η εποχή. Παλαιότερα υπήρχαν οι λεγάμενες «φίρμες», δηλαδή ήταν κάποια ονόματα που πάντα θα πρωταγωνιστούσαν στις ταινίες. Σήμερα αν και βλέπουμε να γίνεται μία ανακύκλωση στους ηθοποιούς και να μη δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά, δεν υφίσταται αυτό με τις «φίρμες». Τώρα απλά βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους, χωρίς όμως να έχουν τον τίτλο των «μεγάλων πρωταγωνιστών». Ενδεχομένως βέβαια, να υπάρχει και σήμερα κάποιο «μεγάλο» όνομα, αλλά μέσα στα πλαίσια τα σημερινά και γι’ αυτό να μην το ξεχωρίζουμε τόσο, όσο ξεχώριζε τότε, που ήταν μια άλλη εποχή, με διαφορετικά δεδομένα.

Ένας νέος ηθοποιός που θα λέγατε ότι είναι πολύ ταλαντούχος, ποιος θα ήταν;

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, με εξαιρετικό ταλέντο. Υπάρχουν και πολλοί ακόμα ηθοποιοί, απλά αναφέρω τον συγκεκριμένο γιατί τυγχάνει να τον έχω παρακολουθήσει και να μου αρέσει πολύ!

Πιστεύετε ότι η τηλεόραση έχει βοηθήσει τους ηθοποιούς να γίνουν πιο γρήγορα αναγνωρίσιμοι;

Πιστεύω ότι η τηλεόραση από τη μία φαίνεται να παρέχει περισσότερες ευκαιρίες αλλά από την άλλη βλέπουμε ότι πρακτικά ανακυκλώνει τους ίδιους ηθοποιούς, αφού την ίδια χρονική περίοδο ένας ηθοποιός παίζει σε δύο και τρεις διαφορετικές σειρές. Οπότε μάλλον καταλήγω τελικά στο ότι μπορεί να νομίζουμε ότι η τηλεόραση δίνει τον χώρο σε νέους ανθρώπους, αλλά τελικά δεν ισχύει. Ή αν ισχύει, θα είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα συνήθως!

Υπάρχει κάποια επαγγελματική πρόταση που έχετε δεχτεί για το μέλλον; Κάνετε κάποια σχέδια;

Λένε πως όταν κάνεις σχέδια, ο θεός γελάει! Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα σχέδια και ποτέ δεν κυνήγησα κάποια ευκαιρία, μου δόθηκαν μόνες τους! Οπότε επειδή πιστεύω πολύ στην μοίρα, αν είναι κάτι να έρθει, θα έρθει και θα το δεχτώ με χαρά! Προς το παρόν όμως, δεν μου έχει γίνει κάποια επαγγελματική πρόταση. Ίσως να με ξεχάσανε πια αν και κάποτε ανήκα κι εγώ στις «φίρμες».

in.gr

Πηγή: newsone.gr