Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ουσιαστικά το δεύτερο lockdown που θα επιβληθεί (για την ώρα) στο 75% του πληθυσμού της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά όμως εκτός του ότι οι πολίτες είναι οικονομικά κατεστραμμένοι από το πρώτο lockdown, η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι στοχοποιεί πρωτίστως δύο μεγάλους κλάδους, ο ένας εκ των οποίων ψηφίζει σε συντριπτικό ποσοστό Νέα Δημοκρατία: Τους κλάδους της εστίασης και του θεάματος.

Και αν του ο χώρος του θεάματος είχε πάντα μία «αριστερή κλίση», η εστίαση ψηφίζει στο μεγαλύτερο ποσοστό της Νέα Δημοκρατία (τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρηματίες) και μιλάμε για 800.000 ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

Επιπλέον η εστίαση έχει και το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό πως οι εργαζόμενοι κατά κανόνα ψηφίζουν αυτό που ψηφίζει και ο εργοδότης. Η ιδιοκτησία δηλαδή δίνει τη «γραμμή» και οι ψήφοι αυτοί πηγαίνουν σαν «μπλοκ».

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κλάδος στοχοποιείται όχι μόνο με το  κάθετο «λουκέτο» σε όλα τα μπαρ, club, εστιατόρια, μπουζούκια κτλπ αλλά και με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να τον υβρίζουν από το πρωί ως το βράδυ ως «υπεύθυνο για την εξάπλωση της πανδημίας»! 

Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο, όπου παρουσιαστής μεγάλου καναλιού ο οποίος έχει εξελιχθεί σε «ιεροεξεταστή» του κορωνοϊού ζητούσε κάτι παραπάνω από ένα απλό πρόστιμο (!) για ιδιοκτήτη μπαρ που τόλμησε να βάλει μέσα λίγους παραπάνω ανθρώπους από το επιτρεπτό όριο!

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε πως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης «που σκέφτονται τον τζίρο της τελευταίας ημέρας σκάβουν τάφους»! 

Αν αναλογιστούμε πως από τον Κλάδο βιοπορίζονται άμεσα 800.000 άνθρωποι, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η κυβέρνηση μπορεί να έχει χάσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 600.000 ψήφους, χωρίς να υπολογίζουμε τις οικογένειες των εργαζομένων και επιχειρηματιών ή όσους σχετίζονται έμμεσα με την εστίαση, δηλαδή πάνω από 1.000.000 ανθρώπους…

pronews.gr

Πηγή: newsone.gr