Συνοδικός Μητροπολίτης περιέγραψε στη «δημοκρατία» όσα εξελίχθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στη συνεδρίαση όπου περίμεναν Ιερώνυμο και Κυριάκο Μητσοτάκη οι Μητροπολίτες (καθένας για τους δικούς του λόγους) «με το ντουφέκι».

Τελικά, όλες οι πλευρές νέρωσαν το κρασί τους και βρέθηκε μία κάποια τομή. Κάτι περισσότερο στον αριθμό των πιστών, κάτι οι περισσότερες ακολουθίες, τελικά αποφεύχθηκε η κρίση.

«Έπρεπε να έβλεπες τον Ιερώνυμο μέσα στην τηλεσυνεδρίαση. Ήταν σαν τον μαέστρο και όλα τα… όργανα ακολουθούσαν χωρίς παραφωνία» έλεγε στη «δημοκρατία» Μητροπολίτης που δεν τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα για τον Αρχιεπίσκοπο. Γιατί τα λέω αυτά; Για να σας μεταφέρω το κλίμα όλων όσα εξελίσσονται στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Δελφίνοι υπάρχουν πολλοί. Στην «παλιά», στη νησιωτική και τη βόρεια Ελλάδα. Κανένας όμως αυτή τη στιγμή ούτε μπορεί όπως ο Ιερώνυμος (παρά το γήρας και τα προβλήματα υγείας του) ούτε έχει την επιθυμία να αναλάβει την καυτή πατάτα που λέγεται τιμόνι της Εκκλησίας. Ας περάσει η πανδημία, ας περάσουν τα δύσκολα και η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία και… βλέπουμε. Μέχρι τότε ο Ιερώνυμος θα είναι ισχυρός και οι δελφίνοι θα… κολυμπούν στην ασφάλεια της επιχώριας μητροπολιτικής δεξαμενής τους.

Οι Μητροπόλεις σε ενεργειακά σχέδια;

Τα δεδομένα αλλάζουν στο πεδίο της οικονομίας, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Μετά το τέλος της πανδημίας, όποτε και αν έρθει αυτή, ο δυτικός κόσμος θα είναι διαφορετικός. Σε πολλά επίπεδα. Γιατί να μη συμμετάσχουν σε ενεργειακά σχέδια εκμεταλλευόμενοι την άφθονη και έρημη γη που κατέχουν; Γιατί τα μοναστήρια να μην μπουν σε έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και οι Μητροπόλεις να μην αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες;

Το σχέδιο Πισσαρίδη που προβλέπει τη διαχείριση των κονδυλίων της Ε.Ε. για την αναμόρφωση της εθνικής οικονομίας προβλέπει ευκαιρίες τις οποίες θα μπορούσαν να αρπάξουν και οι Μητροπολίτες. Αρκεί να αποκτήσουν όραμα και να πάρουν δίπλα τους στελέχη που γνωρίζουν την πραγματικότητα.

newsbreak.gr

Πηγή: newsone.gr