Η συζήτηση για το εθνόσημο στη φανέλα των αθλητών του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχει “ανάψει”. Το Σαββατοκύριακο συζητήθηκε η απουσία του εθνόσημου από τη φανέλα του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει με όλους τους τενίστες που λαμβάνουν μέρος τους Ολυμπιακούς, από τον Τζόκοβιτς μέχρι τη Σάκκαρη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Σπύρος Ζαννιάς, σε ανάρτηση που έκανε χθες για τον αγώνα του Έλληνα πρωταθλητή, απάντησε σε σχόλιο χρήστη σχετικά με το εθνόσημο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “θα το δείτε αύριο”.

Τι αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Realfm 97,8

Ο απεσταλμένος του Realfm 97,8 στο Τόκιο, Γιάννης Γιαγκίνης χθες έδωσε στον «αέρα» της καθημερινής εκπομπής RealSports, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους λόγους της απουσίας του εθνόσημου. Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται για όλους τους αθλητές του τένις.

“Ρώτησα γιατί είδα τον πανικό στα social media. H απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη και από την πλευρά του Στέφανου αλλά και από την πλευρά της Ολυμπιακής Ομάδας. Οι αθλητές του τένις δεν φορούν την επίσημη εμφάνιση της Ολυμπιακής Ομάδας, αλλά την εμφάνιση των χορηγών τους. Αυτή είναι μια παραχώρηση που αφορά όλους τους αθλητές, και τον Τζόκοβιτς και όλους” περιέγραψε ο Γιάννης Γιαγκίνης.

“Ο Στέφανος επειδή έχει έναν συγκεκριμένο χορηγό και επειδή η ίδια η ΔΟΕ για να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι τενίστες θα συμμετέχουν στο τουρνουά, έκανε αυτή την παραχώρηση, να αγωνίζονται δηλαδή με τους δικούς τους χορηγούς. Η εταιρεία που ντύνει την κάθε ομάδα, έχει πάρει ουσιαστικά τα δικαιώματα να χρησιμοποιεί το εθνόσημο. Το εθνόσημο δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί άλλη εταιρεία, άρα η εταιρεία που ντύνει τον Στέφανο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το εθνόσημο. Του έφτιαξε μια φανέλα που είναι στα ελληνικά χρώματα, γαλανόλευκη, αλλά δεν μπορούσε να υπάρξει το εθνόσημο. Αυτό που μπορεί να υπάρξει, και από ότι μαθαίνω θα υπάρχει στον επόμενο αγώνα, είναι το “Ελλάς”. Δεν επιτρέπεται το εθνόσημο, αλλά το Ελλάς μπορεί να μπει” πρόσθεσε.

enikos.gr

Πηγή: newsone.gr