Έτοιμη να αρχίσει τις κλινικές δοκιμές του πρώτου παγκοσμίως πόσιμου εμβολίου κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι αμερικανο-ισραηλινή εταιρία.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι ότι θα μπορούν να το λαμβάνουν οι πολίτες μόνοι τους στο σπίτι, επιτρέποντας την αποσυμφόρηση των μονάδων υγείας, οι οποίες θα μπορούν να επικεντρωθούν στη θεραπεία ασθενών με Covid-19.

Οι δοκιμές του πόσιμου εμβολίου σε πειραματόζωα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, καθώς έδειξαν ότι το σκεύασμα προκαλεί την ανάπτυξη αντισωμάτων, που προσφέρουν τόσο βραχυπρόθεσμη όσο και μακροπρόθεσμη ανοσία.

Συνεπώς τώρα οι ερευνητές είναι έτοιμοι για τη διεξαγωγή της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών, με στόχους την επιβεβαίωση αρχικά ότι το πόσιμο εμβόλιο είναι ασφαλές όταν χορηγείται σε ανθρώπους και στη συνέχεια την καταγραφή της αποτελεσματικότητάς του στην προστασία από τη λοίμωξη του Covid-19, την οποία προκαλεί ο κορωνοϊός.

Σαν σιρόπι

Το εμβόλιο, που θα πίνεται όπως ένα σιρόπι, δημιουργήθηκε από την αξιοποίηση της τεχνολογίας POD για τη στοματική λήψη πρωτεϊνούχων φαρμάκων, που ανέπτυξε η Oramed Pharmaceuticals Inc (ισραηλινή εταιρεία εταιρεία που ειδικεύεται στη μετατροπή ενέσιμων θεραπειών σε στοματικές) σε συνεργασία με το Hadassah-University Medical Center (ισραηλινός ιατρικός οργανισμός με δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία και ιατρονοσηλευτικές σχολές) και της νέας τεχνολογίας για τα εμβόλια, που ανέπτυξε η Premas Biotech (αμερικανο-ινδική εταιρεία που αναπτύσσει νέες τεχνολογίες και συνεργάζεται με παγκόσμιες βιοφαρμακευτικές εταιρείες για τη δημιουργία και την ανάπτυξη νέων υποψηφίων βιοθεραπευτικών και εμβολίων).

Οι εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους συστήνοντας την εταιρία Oravax Medical Inc, η οποία ανέλαβε την εξέλιξη και μετέπειτα τη διανομή του εμβολίου.

Πηγή: newsone.gr