Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τουλάχιστον 80 μετανάστες εντοπίστηκαν στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας, μετά την προσάραξη σκάφους...

Τουλάχιστον 80 μετανάστες εντοπίστηκαν στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας, μετά την προσάραξη σκάφους την Πέμπτη

53
0

Ακόμη 33 μετανάστες που επέβαιναν στο Ιστιοφόρο σκάφος που προσάραξε χθες το πρωί στην παραλία Αρφίγκια του Νέου Οίτυλου Λακωνίας, εντοπίστηκαν επί της επαρχιακής οδού Αρεόπολης – Καλαμάτας κοντά στο χωριό Χοτάσια δήμου Ανατολικής Μάνης.

Πρόκειται για 26 άνδρες, 6 γυναίκες και 1 ανήλικη, οι οποίο μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά μαζί με ακόμα 47 μετανάστες που επέβαιναν και αυτοί στο σκάφος και εντοπίστηκαν χθες στην παραλία Νέου Οίτυλου.

Μία εγκυμονούσα γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, τελικά όμως κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης, ένας ανήλικος αλλοδαπός που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης διακομίστηκε στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγία Σοφία Αθηνών για περαιτέρω νοσηλεία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που έχουν εντοπιστεί και μεταφερθεί στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου ανέρχεται σε ογδόντα άτομα.

Όπως αναφέρει το lakonikos.gr  επικαλούμενο μαρτυρίες των επιβαινόντων, όλοι οι αλλοδαποί οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα τουρκικά παράλια και διέσχισαν όλο το Αιγαίο, εξήλθαν με ιδίες δυνάμεις στην ξηρά. Πιθανότερος προορισμός τους ήταν ευρωπαϊκές χώρες κι ενδεχομένως οι διακινητές να είχαν χαράξει πορεία προς την Ιταλία.

real.gr

Πηγή: newsone.gr