Με πλήρως ανθρωπιστικό πνεύμα, ένας Πακιστανός επιχειρηματίας αγνώστων στοιχείων, που κατοικεί στις ΗΠΑ δώρισε το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων για τα θύματα των φονικών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ εκθείασε την ενέργεια του εν λόγω επιχειρηματία, με μία ανάρτηση στο Twitter.

«Βαθιά συγκινημένος από το παράδειγμα ενός ανώνυμου Πακιστανού που μπήκε στην τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ και δώρισε 30 εκατομμύρια δολάρια για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία», έγραψε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, το Σάββατο.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Γιουσούφ Ερίμ, δημοσιογράφος στο TRT World, εξέφρασε την εκτίμησή του για την κίνηση και είπε: «Ένας Πακιστανός επιχειρηματίας μπήκε στην τουρκική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και δώρισε ο ίδιος ανώνυμα 30 εκατομμύρια δολάρια. Δεν ξέρουμε ποιος είναι. Η ταυτότητά του δεν έχει αποκαλυφθεί».

Υπενθυμίζεται πως ο Εγκέλαδος μεγέθους 7.7 Ρίχτερ χτύπησε τις δύο χώρες τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) ενώ ακολούθησε ένας εξίσου ισχυρός μετασεισμός.

Ο απολογισμός των θυμάτων και στις δύο χώρες έχει ανέλθει τους 27.000 ενώ οι τραυματισμένοι ξεπερνούν τους 85.000.

Πηγή: newsone.gr