Ένα ζευγάρι Ισραηλινών συνελήφθη στην Τουρκία ως ύποπτο για κατασκοπεία, καθώς φωτογράφισε την κατοικία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι ενήμερο για το περιστατικό, σύμφωνα με το haaretz.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τουρκικά Μέσα, όταν το ζευγάρι τράβηξε τη φωτογραφία, βρισκόταν σε ένα εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη. Ένας σερβιτόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, τους κατήγγειλε στην αστυνομία. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον δικηγόρο του ζευγαριού η φωτογραφία τραβήχτηκε μέσα από πλοίο.

  • Διαβάστε επίσης: Στα άδυτα του «Λευκού Παλατιού»: Ασύλληπτης πολυτέλειας το παλάτι του Ερντογάν

Η έρευνα παραδόθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας, όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, προσθέτοντας ότι το ζευγάρι αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα.

Τι λέει ο δικηγόρος των Ισραηλινών

Το ζευγάρι Ισραηλινών, που κατηγορείται για κατασκοπεία, φέρεται να έστειλε τη φωτογραφία στο WhatsApp, γράφοντας «Κοίτα το σπίτι του Ερντογάν. Δείτε πόσο όμορφο είναι».

«Η σύλληψη των πελατών μου είναι περιττή», δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού για να συμπληρώσει: «Το μόνο τους παράπτωμα είναι ότι φωτογραφίζουν το παλάτι του Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενός αθώου ταξιδιού με πλοίο. Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση κατά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου οι Ισραηλινοί πολίτες να μην βρεθούν υπό σύλληψη πέρα ​​από τα σύνορα (του Ισραήλ) χωρίς κανένα δικό τους λάθος».

in.gr

Πηγή: newsone.gr