Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τραγωδία στα Σπάτα: Τα σενάρια για τον θάνατο του 22χρονου Τζακ και...

Τραγωδία στα Σπάτα: Τα σενάρια για τον θάνατο του 22χρονου Τζακ και οι αντικρουόμενες μαρτυρίες

243
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχήματων και Ασφάλειας Πτήσεων για τα αίτια του δυστυχήματος στο ελικοδρόμιο των Σπατών το βράδυ της Δευτέρας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουυ 22χρονου Βρετανού.

Μαρτυρίες από άτομα που βρίσκονταν στο ελικοδρόμιο των Σπάτων το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά και από συνεπιβάτες του θύματος, περιγράφουν δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες για το συμβάν. Ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι δύο τεχνικοί εδάφους, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, οδηγήθηκαν την Τρίτη ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων δήλωσε στην Dailymail ότι “μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και περπατούσε γρήγορα προς το ελικόπτερο, αψηφώντας το πλήρωμα εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα, σταμάτα!”.

Οι φίλοι του Τζακ ωστοσο αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς ότι ο 22χρονος είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του λίγες στιγμές πριν η περιστρεφόμενη έλικα τον τραυματίσει θανάσιμα. Η παρέα είχε ταξιδέψει στην Μύκονο για να γιορτάσουν τα γενέθλια φίλων.

Μιλώντας στη βρετανική Daily Mail, ο 20χρονος φίλος του Τζακ, ο οποίος επέβαινε στη μοιραία πτήση, δίνει τη δική του εκδοχή για το θάνατο του άτυχου νεαρού, διαψεύδοντας πως ο 22χρονος έχασε τη ζωή του για μια selfie.

«Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ με το τηλέφωνο έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο. Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του. Το γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω», δήλωσε ο νεαρός Βρετανός.

jack_fenton_in__2_

Το αρχικό σενάριο ήθελε τον 22χρονο Τζακ Φέντον να αποβιβάζεται με ασφάλεια από το ελικόπτερο και να απομακρύνεται σε χώρο υποδοχής του ελικοδρομίου από τους συνοδούς εδάφους. Στη συνέχεια, ο νεαρός έτρεξε 20 μέτρα με κατεύθυνση προς το ελικόπτερο και στην προσπάθειά του να βγάλει μια selfie διαμελίστηκε από τον πίσω έλικα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το ελικοδρόμιο, το ελικόπτερο ήταν σε διαδικασία σβησίματος και ο πιλότος είπε να μην ανοίξει κανείς τις πόρτες μέχρι οι συνοδοί να παραλάβουν με ασφάλεια τους επιβάτες.   Ωστόσο, η πλευρά του 22χρονου θέτει το ερώτημα γιατί ξεκίνησε η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών χωρίς να έχουν σβήσει οι μηχανές και να έχουν σταματήσει οι έλικες.

real.gr

Πηγή: newsone.gr