Ένα αδυσώπητο γιατί, διατυπώνει ο αδερφός της 28χρονης Κορίνας που έχασε τη ζωή της, την Κυριακή τα ξημερώματα, στην περιοχή Βαθύ Σελί στην Γαύδο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν σταματημένη η ίδια με έναν 40χρονο φίλο της, έπεσε στο γκρεμό.

Ο ίδιος και άλλοι συγγενείς της άτυχης κοπέλας, θέλουν να μάθουν αν υπήρξε ολιγωρία στην αντίδραση των σωστικών μέσων.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαι δυνατός σαν πέτρα, να στηρίξω την οικογένεια μου», λέει ο Χαρίλαος, και συνεχίζει: «Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας νοιάζει είναι να την κηδέψουμε. Δεν ξέρω πως θα νιώσω μετά την κηδεία. Θέλουμε όμως σίγουρα να πάρουμε απαντήσεις για το τι έγινε και τι δεν έγινε, για να σωθεί η Κορίνα. Ακούγονται πολλά για τις ώρες που έφτασαν ελικόπτερο και λιμενικό, αλλά εμείς θέλουμε να τα μάθουμε αυτά από τους αρμόδιους».

Όπως αναφέρει στο newsit, ο ίδιος επικοινώνησε με την αστυνομική διεύθυνση στα Χανιά «και περιμένω να μας πουν. Την Κορίνα είχα να την δω από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ερχόταν συχνά και μας έβλεπε, Πάσχα, Χριστούγεννα και καλοκαίρια».

Αίσθηση της οικογένειας είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση στον τρόπο που ανταποκρίθηκαν τα σωστικά συνεργεία, όπως αναφέρει συγγενής της κοπέλας.  «Δεν είναι και η πρώτη φορά που αργούν σε κάτι. Όπου θέλει το κράτος βοηθάει. Η καθυστέρηση ήταν μοιραία», ανέφερε.

«Κάθε 15 λεπτά με ρωτούσε αν ερχόταν βοήθεια – Πέθανε στα χέρια μου»

Τις δραματικές στιγμές που έζησε η 28χρονη φοιτήτρια, από την ώρα που έγινε το δυστύχημα μέχρι και την ώρα που πήραν τη σορό της από το νησί,  περιέγραψε στο MEGA, ο κ. Μανώλης, που ήταν δίπλα της μέχρι το τέλος.

«Όταν ενημερώθηκα ετρεξα κατευθείαν, πήγα στο σημείο. Ήταν 4 πυροσβέστες. Οι δύο ήταν ήδη δίπλα στην κοπέλα. Μου είπαν ότι έχει τις αισθήσεις της κανονικά. Πήγα στο ιατρείο, ενημέρωσα τον γιατρό ότι η κοπέλα ζει και ότι τον χρειάζεται. Ξανά γύρισα πίσω. Δέθηκα και κατέβηκα στο σημείο αυτό. Όταν κατέβηκα κάτω, έχασα επαφή με το τι γίνεται πάνω. Η κοπέλα με αναγνώρισε, χαμογέλασε. Ζητούσε νερό και κάθε 15’ ρωτούσε αν ερχόταν η βοήθεια. Και η βοήθεια δεν ήταν πουθενά. Όσο περνούσε η ώρα, χειροτέρευαν τα πράγματα» υπογραμμίζει.

«Αν υπήρχαν πρώτες βοήθειες θα είχε σωθεί»

«Στις 07:30 κατέβηκα κάτω, στις 10:30 πέθανε η κοπέλα. Και όταν έδωσα σήμα ότι πέθανε, μετά κατέβηκε ο γιατρός για να διαπιστώσει το θάνατό της. Δεν δίνω ευθύνη στο γιατρό. Το νησί χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Αν υπήρχαν πρώτες βοήθειες το κορίτσι θα είχε σωθεί. Τρεις ώρες ήταν η κοπέλα στα χέρια μου. Και πέθανε στα χέρια μου. Θα μπορούσε να είχε σωθεί» πρόσθεσε.

Σχετικά με τον συνεπιβάτη της στο αυτοκίνητο, ο οποίος επιβίωσε του ατυχήματος, ο κ. Μανώλης είπε: «Το αυτοκίνητο έπεσε 02:30 – 03:00 στο γκρεμό, ο άνθρωπος ειδοποίηση στις 06:00 την Αστυνομία. Μπορεί 3 ώρες να προσπαθούσε να βγει στην επιφάνεια. Πάντως, όπου και να βρίσκεσαι, μπορεί το κινητό σου να καλέσει το 100».

«Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα»

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία κατοίκου της Γαύδου, της Έφης Γεωργακά, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύωρη καθυστέρηση των διασωστών

«Δεν ξέρουμε τι ώρα μπορεί να έγινε το συμβάν, εμείς ξέρουμε ότι ο φίλος της ανέβηκε το γκρεμό και ζήτησε βοήθεια στις 06:00 το πρωί» τόνισε η κ. Γεωργακά, συμπληρώνοντας ότι οι Αρχές του νησιού ξεκίνησαν αμέσως τις διαδικασίες ώστε να έρθει βοήθεια από την Κρήτη.

«Αμέσως κατέβηκαν εθελοντές πυροσβέστες, όμως οι οδηγίες από τους γιατρούς ήταν να μην την μετακινήσουν καθόλου» πρόσθεσε η κάτοικος του ακριτικού νησιού.

«Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα, όμως όσο περνούσε η ώρα γινόταν χειρότερα. Άντεξε μέχρι τις 10:00 το πρωί» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι ο φίλος της άτυχης κοπέλας δεν είχε σοβαρά τραύματα.

«Ανέβηκε το γκρεμό με τα πόδια, ώστε να ζητήσει βοήθεια, ενώ μπήκε στο ελικόπτερο που ήρθε για βοήθεια περπατώντας» σημείωσε.

«Ο γκρεμός καταλήγει στη θάλασσα, αν προσπαθούσε το Λιμενικό να προσεγγίσει θα ήταν πιο εύκολο» υπογράμμισε η Έφη Γεωργακά, τονίζοντας ότι το Λιμενικό θα μπορούσε να φτάσει σε λιγότερη από μια ώρα, όμως έφτασε στη Γαύδο στις 13:00.

Μέχρι το βράδυ, η σορός της κοπέλας, θα βρίσκεται στην Κέρκυρα. Η κηδεία θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 17.00 στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Κανάλια.

in.gr

Πηγή: newsone.gr