Στο θέμα που έκανε τον γύρο του κόσμου, σχετικά με την επίσκεψη των Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Άγκυρα και «βρήκε» την πρόεδρο της Κομισιόν να στέκεται όρθια μπροστά από τους «στρογγυλοκαθισμένους» Ερντογάν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊού Συμβουλίου, αναφέρθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ.

«Υπάρχουν άδικες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας για το ζήτημα του πρωτοκόλλου. Αφορούν στην αξία που δίνουμε στη γυναίκα και το πάνε και σε άλλα ζητήματα. Η Τουρκία είναι ένα κράτος με βαθιές ρίζες και δεν πραγματοποιείται επίσκεψη Ευρωπαίων για πρώτη φορά.

Η υποδοχή στην Τουρκία γίνεται πάντα στα πλαίσια του διεθνούς πρωτοκόλλου και της τουρκικής φιλοξενίας. Σε κάθε επίσκεψη δική μας ή των ξένων, προηγείται συνάντηση των υπευθύνων του πρωτοκόλλου και γίνονται συνομιλίες για το ζήτημα της ταξιθεσίας. Στη συγκεκριμένη συνάντηση που έγινε με τον πρόεδρο μας, στο πρωτόκολλο, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της ευρωπαϊκής πλευράς. Δηλαδή κανονίστηκε η συγκεκριμένη μορφή ταξιθεσίας σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ε.Ε. Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

erdoganmiselursula1

«Αν δεν υπήρχαν αυτές οι βαριές κατηγορίες δεν θα κάναμε αυτήν την ανακοίνωση. Όμως σε ανώτατο επίπεδο προσπαθούν να παρουσιάσουν πως το έχει οργανώσει η Τουρκία. Δεν θέλουμε να εισέλθουμε στις πρακτικές εντός της Ε.Ε και στα υπόλοιπα θέματα τους. Όμως οι υπεύθυνοι του πρωτοκόλλου είχαν συναντηθεί απο πριν και έγιναν όλα σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα αιτήματα των Ευρωπαίων» πρόσθεσε.

Πηγή: newsone.gr