Νέες βολές κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση την Τρίτη, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν και την Τουρκία σαν «την ελπίδα των καταπιεσμένων Παλαιστίνιων».

«Δυστυχώς, η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στα γεγονότα στην Παλαιστίνη, εναι ακόμα αδύναμη. Έχουν γίνει επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ωστόσο για μερικούς η ασφάλεια του Ισραήλ είναι πάνω απ’ όλα και κλείνουν τα μάτια τους» ανέφερε.

«Υπάρχει ένα κοινό αίσθημα αλληλεγγύης στην Τουρκία αναφορικά με την Παλαιστίνη. Πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι και να προστατεύσουμε το αίσθημα αυτό» συνέχισε ο Τσαβούσογλου.

«Η ελπίδα των καταπιεσμένων Παλαιστίνων είναι ο πρόεδρός μας, Ρετζέπ Ερντογάν, καθώς και ολόκλήρο το τουρκικό έθνος. Είναι καθήκον μας να μην πολιτικοποιήσουμε το θέμα αυτό και να μην προσφέρουμε χαρά σε καταπιεστές με την ίδια νοοτροπία, που έχει ο Νετανιάχου. Δεν θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τους σκοπούς των Παλαιστίνιων, αποτελούμε πρωτοπόρους της διπλωματίας στην Παλαιστίνη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: newsone.gr