Ένα νέο βιβλίο για την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Στο βιβλίο: «Τζιλ: Η βιογραφία της πρώτης κυρίας» οι Τζιλ Πέις και Νταρλίν Σούπερβιλ γράφουν πως το 1988 ο 45χρονος, τότε, Τζο Μπάιντεν είχε επίμονους πονοκεφάλους. Μερικές φορές έπαιρνε 10 χάπια την ημέρα. «Η Τζιλ γνώριζε πως ο Τζο αγνοούσε το πρόβλημα υγείας του για μήνες» αναφέρουν οι συγγραφείς.

Σύμφωνα με το People, κατά τη διάρκεια προπόνησης με βάρη ένιωσε έναν οξύ πόνο στο λαιμό και το πρόβλημα επιδεινώθηκε το ίδιο βράδυ. Μέχρι το πρωί είχε μουδιάσει η δεξιά του πλευρά και αισθανόταν τα πόδια του βαριά.

Μη θέλοντας να ανησυχήσει τη σύζυγό του, της είπε ότι μάλλον τράβηξε κάποιο μυ και συνέχισε να εργάζεται σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα. Μετά από μία δύσκολη μέρα, όμως, κατέρρευσε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Την επόμενη ημέρα, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ένιωθε ναυτία και δεν μπορούσε να κουβαλήσει ούτε τον χαρτοφύλακά του. Αλλά επέμενε ότι δεν ήταν τίποτα.

Μετά από επιμονή της συζύγου του, ο γερουσιαστής Μπάιντεν πήγε τελικώς στο νοσοκομείο και έκανε μία σειρά από εξετάσεις. Παράλληλα, η Τζιλ Μπάιντεν ενημέρωσε τα παιδιά του, που δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για όσα είχαν συμβεί.

Όταν επέστρεψε στο δωμάτιο του συζύγου της, μία νοσοκόμα της ζήτησε να μην μπει καθώς είχε κληθεί ένας παπάς που διάβαζε τον ετοιμοθάνατο, όπως της είπε, ασθενή.

Φωτό από people.com

«Τι; Δεν θα πεθάνει» ήταν η απάντηση που έλαβε η νοσοκόμα, πριν η Τζιλ Μπάιντεν ανοίξει την πόρτα και πει στον ιερωμένο: «Βγείτε έξω. Βγείτε έξω. Ο σύζυγός μου δεν θα πεθάνει».

«Φωνάζω τόσο σπάνια που η φωνή μου με εξέπληξε τόσο όσο και τον παπά» είχε γράψει η ίδια σε παλαιότερο κείμενό της.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο Μπάιντεν είχε υποστεί ανεύρυσμα και έπρεπε να μπει αμέσως στο χειρουργείο για να σωθεί η ζωή του.

«Κατέστρεψες εντελώς την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου» είπε η Τζιλ στον σύζυγό της καθώς μεταφερόταν σε άλλο νοσοκομείο για να υποβληθεί στην επέμβαση.

Οι συγγενείς του μαζεύτηκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να διαφωνούν για το πώς πρέπει να χειριστούν την υπόθεση. Η έως τότε ήσυχη Τζιλ τούς υπενθύμισε πως εκείνη είναι η σύζυγός του, άρα οι αποφάσεις είναι δικές της.

«Είναι ο σύζυγός μου. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις» τους είπε. Μετά από λεπτά σιωπής, η μητέρα του γερουσιαστή απάντησε, απευθυνόμενη σε όλη την οικογένεια: «Έχει δίκιο. Είναι δική της απόφαση, όχι δική σας».

«Εκείνη τη στιγμή, ένιωσα πραγματικά ότι ήμουν μία Μπάιντεν. Και ανήκα σε αυτό το τραπέζι, παίρνοντας αποφάσεις που θα μας επηρέαζαν όλους» έχει παραδεχθεί η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

in.gr

Πηγή: newsone.gr