Ο ρωσικός στρατός απώθησε ουκρανικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να προελάσουν στις περιφέρειες Ζαπορίζια και Ντονέτσκ καταφέρνοντάς τους βαριές απώλειες, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και αυτό που κάνει εντύπωση ήδη είναι ότι τα δυτικά οπλικά συστήματα που θα έτρεπαν τις ρωσικές δυνάμεις σε φυγή βρέθηκαν να καίγονται στις πεδιάδες.

Οι Ουκρανοί περίμεναν μήνες για να συγκεντρώσουν δυτικά όπλα και να εκπαιδευτούν στην μάχη κατά τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, γιατί έτσι τους έλεγαν, και για να το κάνουν αυτό δέχτηκαν να κρατήσουν το Μπακχμούτ με απώλειες χιλιάδων στρατιωτών για να… απασχολήσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Και πλέον δεν μπορεί το Κίεβο να κρυφτεί γι αυτό όπως μεταδίδουν μέσα ο Β.Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η αντεπίθεση έχει ξεκινήσει.

Όμως η επίθεση δείχνει να εκφυλίζεται χωρίς κάτι ουσιαστικό ενώ τα δυτικά “υπερόπλα” που είχαν πολυδιαφημιστεί τώρα καίγονται χωρίς να μπορούν οι απώλειες να αναπληρωθούν και τον ουκρανικό στρατό να μεταβάλλεται σε μια δύναμη όπου πλέον επιχειρεί τοπικού επιπέδου και σχεδόν χωρίς σχέδιο επιθετικές ενέργειες που για κάποιους θυμίζουν την απελπισμένη προσπάθεια της “επέλασης της Ελαφράς Ταξιαρχίας”.

Ήδη οι αναφορές αναλυτών μιλούν για επιθέσεις “αυτοκτονίας” του ουκρανικού στρατού σαν να θέλουν απλά να τελειώνουν γρήγορα την αποστολή τους!

«Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων στις προαναφερθείσες περιοχές μέσα σε μια μέρα έφθασαν ως και τους 300 στρατιώτες, τα 9 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 4 Leopard, και τα 11 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 4 αμερικανικών Bradley», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ, προσθέτοντας πως καταστράφηκε επίσης αυτοκινούμενο πυροβόλο CAESAR.

Οι ουκρανικές δυνάμεις, που έχουν αρχίσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή τους, προσπάθησαν να προελάσουν κοντά στην πόλη Ορνίχιβ και στα σύνορα των περιφερειών Ζαπορίζια και Ντονέτσκ, νότια του χωριού Βελίκα Νοβοσίλκα, πρόσθεσε.

«Όλες οι επιθέσεις του εχθρού απωθήθηκαν», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας πως χτυπήθηκαν από το ρωσικό πυροβολικό δυο ουκρανικοί σχηματισμοί.

Πηγή: newsone.gr