Το φαινόμενο των καταστροφών της δημοτικής περιουσίας στο δήμο Περάματος εκτός του θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης έχει παρατηρηθεί σε παιδικές χαρές, σε πλατείες, σε σχολεία και σε αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.

Ο δήμος Περάματος μεταξύ άλλων αναφέρει για τους βανδαλισμούς: «Δυστυχώς, άνθρωποι χωρίς συνείδηση και υπευθυνότητα προβαίνουν σε ενέργειες που βλάπτουν την πόλη μας και αντικειμενικά λειτουργούν εις βάρος των δημοτών, οι οποίοι δεν μπορούν να απολαύσουν χώρους που έχουν δημιουργηθεί γι’ αυτούς.

Οι υπαίτιοι αυτών των καταστροφών πρέπει άμεσα να βρεθούν με σκοπό να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Δεδομένου του γεγονότος πως δεν είναι εφικτή η φύλαξη όλων των χώρων σε 24ωρη βάση, οι δημότες που παρατηρούν τέτοιες συμπεριφορές πρέπει άμεσα να καλούν την αστυνομία.

Επιβάλλεται οι παραβάτες να απομονωθούν, ώστε να αντιληφθούν πως οι πράξεις τους δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν.

Ο Δήμος Περάματος έχει ζητήσει αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, καθώς το 2013 καταργήθηκε από την τότε κυβέρνηση η Δημοτική Αστυνομία της πόλης μας, ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμα διαδικασία από την πολιτεία για την πρόσληψη προσωπικού που θα μπορούσε να στελεχώσει εκ νέου αυτήν την τόσο σημαντική υπηρεσία για τους πολίτες.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να επιλύσει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, αλλά λόγω της υποστελέχωσής του είναι αναγκαίο να ενισχυθεί για να ανταποκριθεί στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα, γεγονός που το έχουμε θέσει στο αρμόδιο Υπουργείο.

Η Δημοτική Αρχή Περάματος θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνάει από χέρι της για την ταχύτατη αποκατάσταση των φθορών και την καλύτερη φύλαξη των χώρων.

Ταυτόχρονα καταβάλλουμε ενέργειες ώστε να λειτουργήσει εκ νέου η Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Περάματος για να δοθεί ένα τέλος στα φαινόμενα ανομίας» καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Τα φαινόμενα βανδαλισμών σε διάφορους δήμους της χώρας είναι συνεχή και οι δημοτικές αρχές αδυνατούν να διαφυλάξουν τους δημόσιους χώρους τους σε πολλές περιπτώσεις και το ελληνικό δημόσιο ζημιώνεται με επιπλέον έξοδα.

Η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και η στελέχωση της με κατάλληλο προσωπικό φαίνεται πως είναι μια λύση που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στα φαινόμενα βανδαλισμών.

Όμως, αυτό που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος κατά την άποψη μας είναι τα αίτια πίσω από τις συμπεριφορές.

Ποιος όμως είναι έτοιμος να μάθει τους λόγους που κάποιος άνθρωπος αποφασίζει να βανδαλίσει -για παράδειγμα- ένα δημόσιο χώρο και αν το μάθει, τι είναι διατεθειμένος να κάνει ώστε να γαλουχήσει ένα μέλλον με ανθρώπους που θα μαθαίνουν τις βασικές αρχές συμβίωσης και συμπεριφοράς σε μια κοινωνία;

in.gr

Πηγή: newsone.gr