Τον θάνατο έσπειρε ένας 14χρονος μαθητής σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές στα σερβικά ΜΜΕ, ένας σχολικός φύλακας και οχτώ μαθητές έπεσαν νεκροί από τα πυρά του αγοριού, αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για τραυματισμό παιδιών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , ο μαθητής της 7ης τάξης εισήλθε στο κτήριο του σχολείου στις 8:30 το πρωί φορώντας μια μαύρη κουκούλα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον αρκετών συμμαθητών του και μελών του προσωπικού στο σχολείο. Μεταξύ των τραυματιών είναι και μία δασκάλα, αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ.

Το Δημοτικό Σχολείο «Vladislav Ribnikar» βρίσκεται στη συνοικία Βράτσαρ της σερβικής πρωτεύουσας,  όπου υπάρχουν πολλά μουσεία και πρεσβείες. Αυτήν την ώρα, μεγάλο μέρος της περιοχής έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις,  και δέκα ασθενοφόρα βρίσκονται μπροστά από το σχολείο.

Όπως αναφέρει η Mirror, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο μετά την επίθεση βρήκαν το αγόρι να στέκεται με το όπλο στο χέρι, αφού είχε ανοίξει πυρ εναντίον μαθητών και προσωπικού. Ο δράστης έχει πλέον συλληφθεί.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή των τραυματιών,  ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα αγόρι και ένα κορίτσι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο Zoran Kesić, Σέρβος κωμικός και πατέρας ενός μαθητή στο σχολείο, ήταν ένας από τους ανήσυχους γονείς που έσπευσαν έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα για να μάθουν τι συνέβη. «Δεν ξέρω τι να πω, είναι φρικτό… είμαι πολύ ταραγμένος… τα παιδιά μας όλα φοιτούν εδώ», δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr