Τι αναφέρει για τις μεταβλητές που ανιχνεύθηκαν, τις «αιχμές» των Ελβετών για το δείγμα και το στοιχείο που μπορεί να «αλλοιώνει» το αποτέλεσμα

Στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την καταγγελία βιασμού της Γεωργίας Μπίκα αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος, Δημήτρης Γαλεντέρης, που έχει ορίσει η 24χρονη κοπέλα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Γαλεντέρης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δείγμα ούρων της Γεωργίας Μπίκα, λέγοντας: «Είδα τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για χαμηλές ποσότητες αλκοόλ στο αίμα. Όμως, η εξέταση δείχνει πως υπήρχαν υψηλά ποσά μεταβολητών του αλκοόλ. Το αλκοόλ αλλάζει μορφή όταν μπαίνει στο αίμα μας. Σε μια εξέταση ανιχνεύεται ή το αλκοόλ αναλλοίωτο ή αυτούς τους μεταβλητές».

«Η εξέταση δείχνει υψηλή κατανάλωση αλκοόλ. Πόσα ποτά ήπιε και πόσο την επηρέασαν δεν μπορούμε να το ξέρουμε τώρα, πρέπει να γίνει περαιτέρω ανάλυση. Τα ποσά (σημ: των εξετάσεων) που έχουμε μπροστά μας δείχνουν ότι είχε σημαντική κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα» προσέθεσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης.

Για το χάπι βιασμού

Ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορούσε να ανιχνευθεί στο δείγμα ούρων που ελήφθη, εάν είχε ριχτεί για παράδειγμα ένα χάπι βιασμού στο ποτό της Γεωργίας Μπίκα, ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης επεσήμανε πως «υπάρχουν τοξικές ουσίες που δεν ανιχνεύονται, αν δεν γίνουν γρήγορα οι εξετάσεις σε δείγμα πχ. μέσα σε 12 ώρες. Το σχολιάζουν και οι Ελβετοί, πως πέρασαν πάνω από 16 ώρες για την λήψη του δείγματος από ούρα της Γεωργίας».

«Το θέμα είναι πως και η Γεωργία ούρησε αρκετές φορές τις προηγούμενες ώρες πριν δώσει το δείγμα για την ανάλυση», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως και αυτό συνέβαλε στο τελικό αποτέλεσμα των εξετάσεων.

in.gr

Πηγή: newsone.gr