«Ξέσπασε» κατά του Απόστολου Τσιτσιπά ο άλλοτε κορυφαίος τενίστας του κόσμου και κάτοχος επτά τίτλων Grand Slam, Ματς Βιλάντερ.

Ο 57χρονος Σουηδός, νυν σχολιαστής του Eurosport, στάθηκε με δηλώσεις του στις παρατηρήσεις που δέχεται συχνά πυκνά ο Στέφανος Τσιτσιπάς για παραβίαση των κανόνων από τον προπονητή και πατέρα του, Απόστολο, τονίζοντας ότι αυτό δεν κάνει καλό στον κορυφαίο Έλληνα πρωταθλητή.

«Ο πατέρας του κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να το κάνει. Αν όχι, τότε να φύγει από την θέση του. Οφείλει ν΄ αφήσει τον Στέφανο να αντιμετωπίσει μόνος του κάθε κατάσταση στη διάρκεια του αγώνα.

Πριν το ματς, αλλά και μετά από αυτό, έχει το δικαίωμα να του πει ό,τι θέλει. Στη διάρκειά του, όμως, ο Στέφανος πρέπει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνος του. Δεν χρειάζονται τα λόγια του Απόστολου», υποστήριξε ο Βιλάντερ.

Πρόσθεσε ακόμη: «Πριν την έναρξη του 5ου σετ του αγώνα με τον Φριτς ο διαιτητής έκανε παρατηρήσεις στον Στέφανο. Του ζήτησε να πει στον πατέρα του ότι θα πρέπει να σταματήσει να του μιλά στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Κι συτό έγινε κι ως δια μαγείας ο Στέφανος έπαιξε εξαιρετικά, έκανε το καλύτερό του σετ, νίκησε με 6-4 και προκρίθηκε. Αν προσπαθεί μόνος να βρίσκει λύσεις στους αγώνες του, κι αυτό μόνο καλύτερο μπορεί να τον κάνει.

Από την άλλη αν ακούει τον πατέρα του κάθε λίγο και λιγάκι να του λέει «κάνε εκείνο, κάνε το άλλο», τότε δε νομίζω πως θα μπορέσει να προχωρήσει. Σήμερα ήταν εξαιρετικός στο 5ο σετ, χωρίς τη βοήθεια του πατέρα του».

in.gr

Πηγή: newsone.gr