Ο δημοφιλής ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης μίλησε για τον ρόλο του στη Μουρμούρα, για τη πανδημία και τα μελλοντικά του σχέδια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ελπίδα Παπαδανιήλ και το layout.gr αναφέρθηκε στην κωμική σειρά που συνεχίζεται για 9η σεζόν: «Είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος από τον συμπαθέστατο συντηρητικό κυρ-Ηλία» σημείωσε ο Κυριακίδης σχετικά με τον αγαπητό χαρακτήρα τον οποίο υποδύεται.

«Δεν υπάρχει τίμημα αν κάνεις κάτι που αγαπάς. Και από την άλλη είναι άκρως υποκειμενικό τι σημαίνει επιτυχία για τον καθένα. Για μένα είναι να ισορροπείς σε τεντωμένο σχοινί» απάντησε σχετικά με το τίμημα της επιτυχίας.

Για την πανδημία αλλά και τις επιπτώσεις της στον χώρο του πολιτισμού δήλωσε: «Βρήκα χρόνο για μελέτη και έμπνευση. Μπορεί να μπήκε φρένο στις δράσεις μου αλλά ευτυχώς δεν μπήκε φρένο στο όνειρο και την αναζήτηση. Αν έμπαινε φρένο εκεί οι συνέπειες θα ήταν οδυνηρές. Η πνευματική καραντίνα υπάρχει και πριν τον κορωνοιό».

Ο ηθοποιός εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του για την μεταφορά των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στον διαδικτυακό χώρο ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει και τους χειρισμούς του Υπουργείου Πολιτισμού:

Διαμορφώθηκε όμως και μια νέα πραγματικότητα στο χώρο του πολιτισμού, οι λεγόμενες on line παραστάσεις, συναυλίες ακόμη και εικαστικά δρώμενα. Πως βλέπετε αυτή νέα εξέλιξη;
Β.Κ. Είμαι κάθετα αντίθετος διότι το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός. Είναι θνησιγενής τέχνη. Δεν μπορείς να την περιορίσεις στα στενά πλαίσια μιας οθόνης.

Τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού στήριξαν τον κλάδο σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο;
Β.Κ. Βεβαίως αλλά υπήρξαν και κάποιες αστοχίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το αποτύπωμα που αφήνει όλη αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας;
Β.Κ. Το πόσο αναλώσιμοι είμαστε. Όλοι μας.

Τέλος, ο Κυριακίδης είπε για τα άμεσα επαγγελματικά του σχέδια: «Περιοδεία το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με την «Παγίδα» του Ρ. Τομά και από το χειμώνα με το ίδιο έργο στο θέατρο Ζίνα. Και μην ξεχνάμε την ένατη χρονιά της Μουρμούρας».

in.gr

Πηγή: newsone.gr