«Η υγεία του Ρώσου προέδρου είναι μια χαρά» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, σε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο του πρακτορείου Tass το απόγευμα της Τετάρτης.

Η δήλωση αυτή του Πεσκόφ έρχεται μετά από μια μικρή «κρίση βήχα» που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διαρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη της κυβέρνησης νωρίτερα την ίδια μέρα, με το στιγμιότυπο μαλιστα να καταγράφεται on camera.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κρίση βήχα «έπιασε» τον 68χρονο Ρώσο πρόεδρο την ώρα που μιλούσε στα στελέχη της κυβέρνησής του για τα έντοναοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν περιοχές της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και άλλων παραγόντων.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι αργότερα το εν λόγω στιγμιότυπο υποβλήθηκε σε επεξεργασία, ώστε ο βήχας του Πούτιν να δείχνει λιγότερο έντονος στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το γραφείο του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με το Tass, μετά τη σύντομη κρίση βήχα ο Ρώσος πρόεδρος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του και η σύσκεψη συνεχίστηκε «σχεδόν χωρίς διακοπή».

Πηγή: newsone.gr