Ο CEO της Volkswagen είπε ότι το συνδικάτο εργαζομένων της Volkswagen αντιτάχθηκε στο εργοστάσιο και οι μέτοχοι ανησυχούσαν για το πολιτικό κλίμα στη χώρα

ΟHerbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού γίγαντα αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, δήλωσε ότι η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδια για άνοιγμα νέου εργοστασίου στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους. «Ήμουν υπέρ του ανοίγματος ενός εργοστασίου εκεί κι είμαι ακόμα», ανέφερε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche. «Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το νέο εργοστάσιο στην Τουρκία και να συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών εκεί».

Ο Diess είπε ότι το συνδικάτο εργαζομένων της Volkswagen αντιτάχθηκε στο εργοστάσιο και οι μέτοχοι ανησυχούσαν για το πολιτικό κλίμα στη χώρα. «Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που η Ευρώπη μπορεί να απορρίψει στρατηγικά», είπε ο, «αλλά το διοικητικό συμβούλιο δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς την υποστήριξη του συνδικάτου εργαζομένων».

«Οι σκέψεις μου για την Τουρκία διαφέρουν από αυτές της ΕΕ και της γερμανικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος. «Θα μπορούσαμε να εντάξουμε την Τουρκία στην ΕΕ και, συνεπώς, να ενισχύσουμε την ισχύ σε αυτήν τη χώρα».

ethnos.gr

Πηγή: newsone.gr