Συνταξιούχος ιερέας ήταν σύμφωνα με το taxydromos.gr ο 88χρονος από τον Βόλο που συνελήφθη, επειδή σκότωσε γάτα με μεταλλική ράβδο, την έβαλε σε σακούλα και την πέταξε στα σκουπίδια.

Πλέον αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ζωοκτονία, ενώ του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Αχιλλοπούλειο μετά την αδιαθεσία που παρουσίασε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου όταν ενημερώθηκε για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και τις υπόλοιπες διοικητικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό φρίκης σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής μπροστά στα μάτια νεαρού. Ο δράστης, που κρυβόταν πίσω από την αποτρόπαια πράξη, είναι ηλικιωμένος Βολιώτης, 88 ετών, πολύ γνωστός στον Βόλο και βέβαια στη συνοικία του ως ιερέας επί σειρά ετών.

Ο νεαρός μίλησε για το αποτρόπαιο σκηνικό που είδε μπροστά στα μάτια του σε πρόσωπο εμπιστοσύνης και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης προχθές Δευτέρα μετά από καταγγελία γείτονα του ρασοφόρου. Αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου τον αναζήτησαν απογευματινή ώρα και τον εντόπισαν στο σπίτι του να είναι αμέριμνος. Προφανώς δεν είχε καταλάβει ότι οι πράξεις του είχαν γίνει αντιληπτές.

Του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Τμήμα όπου τον ενημέρωσαν για τη σε βάρος του καταγγελία, τη δικογραφία που συντάχτηκε και το διοικητικό πρόστιμο. Του είπαν ότι είναι εν δυνάμει κατηγορούμενος για αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Τα παιδιά του 88χρονου έσπευσαν γρήγορα στα κρατητήρια για να του συμπαρασταθούν μόλις ενημερώθηκαν για τη σύλληψή του. Μερικές ώρες αργότερα ο συνταξιούχος ιερέας άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, καθώς κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται είτε ο ανακριτής Βόλου να λάβει απολογία στο Νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες, είτε ο ηλικιωμένος να κληθεί σε απολογία με κλήση ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας της υγείας του.

Ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει απολογηθεί για τις πράξεις του.

Ικανοποίηση στις φιλοζωικές

Η ανακοίνωση σύλληψης προκάλεσε διάχυτη ικανοποίηση στους φιλοζωικούς συλλόγους της πόλης. Το μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Μάγδα Σουσουρή επιβράβευσε τη στάση του ευαισθητοποιημένου πολίτη που κινητοποιήθηκε για να καταγγείλει το περιστατικό. Επισήμανε ότι με τον νόμο 4745/20 η κακοποίηση και η θανάτωση ζώων αποτελούν αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Καταδίκη του περιστατικού από τη Μητρόπολη

Ο π. Επιφάνιος Οικονόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος, έκανε λόγο για «μία πράξη απολύτως καταδικαστέα, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ιερέα».

«Η Εκκλησία μας στέκεται με σεβασμό απέναντι στη δημιουργία, στα ζώα, στο φυσικό περιβάλλον. Αυτή είναι η πίστη της, η ευαγγελική της διδασκαλία και ανάλογες πράξεις συνιστούν ευθεία παραβίασή της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsone.gr