Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Βόλος: Πατέρας μαχαίρωσε τον γιο του πάνω σε καυγά

Βόλος: Πατέρας μαχαίρωσε τον γιο του πάνω σε καυγά

120
0

Στο αυτόφωρο των δικαστηρίων του Βόλου οδηγήθηκαν πατέρας και γιος μετά από καυγά στο σπίτι του τελευταίου, όπου διαμένουν και οι δύο, με τον πατέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, να καταλήγει να τραυματίζει τον γιο του με μια μαχαιριά στο χέρι.

Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, όλα ξεκίνησαν με τον πατέρα να έχει έντονη λογομαχία με την πρώην σύζυγό του, και μητέρα του νεαρού, η οποία διαμένει αλλού, σε συγγενικό της σπίτι.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε, με τον πατέρα να αρπάζει μαχαίρι από την κουζίνα και να το στρέφει εναντίον του παιδιού του. Ο νεαρός στην προσπάθειά του να αποφύγει το χτύπημα τραυματίστηκε στο χέρι, ενώ ο πατέρας βγήκε για να ζητήσει βοήθεια από γειτονικό σπίτι.

Στο δικαστήριο υποστήριξε πως οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι ψευδείς, πως ο γιος του είναι εκείνος που επιτέθηκε πρώτος με ψαλίδι ενώ τον χτύπησε και στο κεφάλι. Εν συνεχεία, όταν ο ίδιος αναζήτησε βοήθεια εκτός σπιτιού, αυτοτραυματίστηκε με σκοπό να τον στοχοποιήσει.

Τελικά παραδέχθηκε πως δεν δέχθηκε επίθεση με ψαλίδι, ενώ για τα χτυπήματα που υποστήριξε πως δέχτηκε στο κεφάλι, δεν βρέθηκαν τραύματα.

Μάρτυρας στο περιστατικό υπήρξε στενός φίλος του γιου, ο οποίος επιβεβαίωσε την επίθεση του πατέρα, σχολιάζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά.

«Δεν πρέπει να μένουν μαζί» σχολίασε. Υποστήριξε επίσης πως ο πατέρας έχει καλή κινητικότητα παρά την αναπηρία του, κάνοντας χρήση πρόσθετου μέλους, κάτι που και ο τελευταίος παραδέχτηκε ενώπιον των δικαστών.

Η οικογένεια έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για διαπληκτισμούς ανάμεσα σε στα δύο της μέλη. Το σπίτι όπου διαμένουν έχει παραχωρηθεί από συγγενικό πρόσωπο στον νεαρό για προσωπική του χρήση, αλλά παρά τους καυγάδες ο πατέρας δεν ψάχνει αλλού κατάλυμα.

Σημειώνεται ότι τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα του νεαρού έχουν υπάρξει ή είναι χρήστες ουσιών, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης, κάνοντας προσπάθεια να καλυτερεύσει την ζωή του.

Ο γιος κρίθηκε αθώος, ενώ ο πατέρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών και πρόστιμο 690 ευρώ, ποινήη οποία αναστέλλεται υπό τον όρο να μετακομίσει άμεσα σε άλλη οικία.

real.gr

Πηγή: newsone.gr