Ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Μιχάλης Γάκης, ρίχνει “βόμβα”, ζητώντας να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του Γιώργου Τράγκα, καταγγέλλοντας ότι το κυβερνητικό περιβάλλον ήθελε την επαγγελματική εξόντωση του δημοσιογράφου.

Με αίτημα του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο χειρούργος και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου, κάνοντας πολύ σοβαρές καταγγελίες κατά του κυβερνητικού περιβάλλοντος, το οποίο, υποστηρίζει, είχε στόχο την επαγγελματική εξόντωση του Γιώργου Τράγκα, ενώ ζητά να ερευνηθεί για ποιον λόγο δεν του χορηγήθηκε η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, παρότι ο ίδιος είχε κάνει αίτηση.

Το αίτημα που έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ

«Προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου – Αίτημα διερεύνησης των συνθηκών θανάτου του δημοσιογράφου Γεωργίου Τράγκα.

Είναι γνωστός ο απηνής διωγμός, που οδηγούσε στην επαγγελματική εξόντωση του Γεωργίου Τράγκα, που εκπορευόταν από το κυβερνητικό περιβάλλον…

Η φυσική, όμως, απώλειά του χρήζει άμεσης και σε βάθος εισαγγελικής διερεύνησης. Η άρνηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων σε άτομο υψηλού κινδύνου, το οποίο είχε απόλυτη ένδειξη χορήγησης, εγείρει ισχυρές υποψίες, τη στιγμή μάλιστα που στο παρελθόν χορηγήθηκαν προς ημετέρους… Αυτό είχε καταγγελθεί με ανάρτηση του ιδίου!

Θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα αν υπήρξε αίτημα χορήγησής τους από τους θεράποντες, αν υπήρξε άρνηση ή καθυστέρηση έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή και πλήρης τεκμηρίωση των ενεργειών, προς απόδοση ευθυνών και διερεύνηση σε βάθος εάν υφίστατο σχέδιο φυσικής εξόντωσής του.

Ζητώ από την εξοχότητά σας να οριστώ πραγματογνώμων για να συμπαρασταθώ στο έργο σας, διερευνώντας σε βάθος την περίπτωση.

Είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη μας να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης και να αποσειστεί κάθε σκοτεινή σκέψη, κάτι που πρωτίστως θα έπρεπε να είχαν φροντίσει οι κυβερνώντες για την αυτοπροστασία τους.

Με τιμή
Δημήτριος Μιχ. Γάκης,
Χειρουργός, π. διοικητής Παν. Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εξειδικευθείς σε αντιμετώπιση Βιολογικών Απειλών».

enimerotiko.gr

Πηγή: newsone.gr