Το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες δεν έχει φύγει ποτέ από το τραπέζι, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ αίσθηση προκάλεσε η κατηγορηματική του απάντηση ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα ακόμη lockdown.

Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdownη κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικώς συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό,  ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα…»,  είπε χαρακτηριστικά.

Έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ

Σύμφωνα με το Μάκη Βορίδη, αν έχουμε αυτό το διάστημα κλιμάκωση εμβολιασμών, από τις 20.000 στις 170.000 πρώτες δόσεις, αυτό δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν όπως και ο διάλογος με την κοινωνία.

Υπάρχει διερωτήθηκε, σήμερα πολιτική δύναμη που λέει υποχρεωτικότητα με κυρώσεις σε όλους; Υπάρχει πολιτική δύναμη που υποστηρίζει το lockdown;

  • Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο – Ύστατη προσπάθεια για το «τείχος ανοσίας» – 130.000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση σε έξι μέρες

Το ΕΣΥ, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας με 12.000 προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.700 θέσεις. «Είναι μέρος του έκτακτου προσωπικού που είναι ήδη στα νοσοκομεία και θα γυρίσει σε μόνιμο σε όσους επιτύχουν στη διαδικασία (σ.σ του ΑΣΕΠ)» σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, «πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ… για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δεν γινόταν αλλιώς».

in.gr

Πηγή: newsone.gr