Ο βούλγαρος ευρωβουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και για μια ακόμα φορά εξαπέλυσε προκλητική επίθεση κατά των Σκοπίων, με αφορμή τις τεράστιες πυρκαγιές για τις οποίες έφτασε βοήθεια από τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Αυστρία και τη Βουλγαρία…, γράφει η εφημερίδα της Βόρειας Μακεδονίας Expres.

Απάντηση στον Τριφόνοφ

Ταυτόχρονα, ο Τζαμπάσκι απάντησε στον λαϊκιστή ηγέτη, παρουσιαστή και τραγουδιστή, του βουλγαρικού αντισυστημικού κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός», Σλάβι Τριφόνοφ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η Βουλγαρία δεν πρέπει να βοηθήσει τη Βόρεια Μακεδονία, επειδή «όταν καίγεται το σπίτι σας ταυτόχρονα, δεν πηγαίνετε για να σώσετε τον γείτονα».

«Μια ανθρώπινη τραγωδία δεν μπορεί να πολιτικοποιηθεί, πόσο μάλλον να χρησιμοποιηθεί για λαϊκισμό και ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οταν καίγεται η Βόρεια Μακεδονία, καίγεται η βουλγαρική γη» σημείωσε ο βούλγαρος ευρωβουλευτής σε ανάρτησή του στο facebook.

«Η βουλγαρική πλευρά…»

«Οταν η βουλγαρική πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας βοηθά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, βοηθά όχι μόνο μια γειτονική χώρα, αλλά παρέχει επίσης υποστήριξη στους συμπατριώτες μας και εμποδίζει τη φωτιά να περάσει τα σύνορά μας», προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο Τζαμπάσκι.

Πηγή: echedoros-a.gr

Πηγή: newsone.gr