Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Βουλή: Παρέμβαση της φρουράς για να βγάλει από την αίθουσα τον Πολάκη...

Βουλή: Παρέμβαση της φρουράς για να βγάλει από την αίθουσα τον Πολάκη ζήτησε η Σακοράφα

155
0

Την παρέμβαση της φρουράς της Βουλής προκειμένου να απομακρύνει από την αίθουσα των ορυόμενο Παύλο Πολάκη ζήτησε η Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοούσε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της.

Όλα άρχισαν όταν ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση του βουλευτή της Ν.Δ Μαραβέγια, λέγοντας: “αντί να βρει μια τρύπα να κρυφτεί είχε το θράσος να με αποκαλέσει άσχετο και αδαή. Είναι φωτογραφική η προκήρυξη ή δεν είναι; Δεν είπα παράνομο γενικώς φωτογραφικό είπα ότι είναι».

Απαντώντας ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι η συμπερίληψη κάποιου στον οριστικό πίνακα δεν είναι το τελευταίο βήμα της έγκρισης, αλλά απαιτείται και έκδοση ΦΕΚ.

Στο σημείο εκείνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φώναζε και διέκοπτε από τη θέση του προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού « δεν μπορώ με το παραλήρημα αυτό στη Βουλή. Είναι ένα θέμα που ο κ. Πολάκης δεν γνωρίζει. Σήμερα που μιλάμε δεν έχει πάρει έγκριση ακόμα».

Ο διάλογος με την προεδρεύουσα να ζητά την παρέμβαση της φρουράς είναι χαρακτηριστικός:

– Π. Πολάκης: «Μας δουλεύει…»

-Σ.Σακοράφα: «κ. συνάδελφε δεν είναι καφενείο η αίθουσα, έχετε κάνει καφενείο τη Βουλή, ορίστε μας»

– Π. Πολάκης: «Ε μα δουλευόμαστε τώρα»

– Σ.Σακοράφα: «κ. Πολάκη, παρακαλώ πολύ, μπορείτε να βγάλετε έξω τον κ. συνάδελφο; Από την αίθουσα;»

– Π.Πολάκης: «Όχι δεν μπορούνε»

– Σ. Σακοράφα: «Μπορούνε. Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη για βουλευτή. Είστε υποχρεωμένος να τον ακούσετε όπως ακούνε και εσάς όλοι με τον τρόπο που μιλάτε»

– Π.Πολάκης: «Μην κουνάτε το δάχτυλο»

– Σ. Σακοράφα: «Δεν κουνάω κανένα δάχτυλο. Που νομίζετε ότι είστε; Στο κοινοβούλιο είστε όχι στο καφενείο του χωριού σας. Σας παρακαλώ πολύ».

real.gr

Πηγή: newsone.gr