Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Βρετανία: Απομακρύνει τον εξοπλισμό παρακολούθησης κινεζικής κατασκευής από όλα τα ευαίσθητα κυβερνητικά...

Βρετανία: Απομακρύνει τον εξοπλισμό παρακολούθησης κινεζικής κατασκευής από όλα τα ευαίσθητα κυβερνητικά κτίρια

65
0

Η Βρετανία πρόκειται να απομακρύνει όλο τον εξοπλισμό κινεζικής κατασκευής από ευαίσθητες κυβερνητικές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο των τελευταίων σχεδίων της να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για θέματα εθνικής ασφαλείας που συνδέονται με την Κίνα.

Υπό τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την Κίνα τη μεγαλύτερη παγκοσμίως πρόκληση για την ασφάλεια και την ευημερία, η κυβέρνηση ενημέρωσε τις υπηρεσίες της τον περασμένο χρόνο να σταματήσουν να εγκαθιστούν κάμερες παρακολούθησης κινεζικής κατασκευής σε ευαίσθητα κτίρια.

Βρετανοί βουλευτές είχαν ζητήσει στο παρελθόν την απαγόρευση των πωλήσεων και της χρήσης καμερών ασφαλείας κατασκευής των εταιρειών Hikvision και Dahua (δύο ημικρατικές κινεζικές εταιρείες) εξαιτίας φόβων για θέματα ιδιωτικότητας και για προϊόντα εταιρειών που συνδέονται με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Το Πεκίνο έχει δηλώσει την “έντονη αντίθεσή” του ως προς την υπερβολική έμφαση στο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας με στόχο τον περιορισμό των κινεζικών επιχειρήσεων.

Τον Μάρτιο, η Βρετανία απαγόρευσε την εφαρμογή TikTok στα κυβερνητικά τηλέφωνα, ενώ το 2020 ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την Huawei από το δίκτυό της 5G.

real.gr

Πηγή: newsone.gr