Βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο κεντρικό Λονδίνο, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του lockdown, στις οποίες μετείχαν χιλιάδες πολίτες, που διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας.

Ήδη, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε πάνω από 60 συλλήψεις, για διάφορα αδικήματα, μεταξύ αυτών και η παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Ο αριθμός των συλληφθέντων αναμένεται να αυξηθεί, πρόσθεσε η αστυνομία.

Αστυνομικοί συνέλαβαν διαδηλωτές που φώναζαν «ελευθερία» και κρατούσαν πινακίδες με συνθήματα κατά του lockdown. «Σταματήστε να μας ελέγχετε» έγραφε ένα πανό, με ένα άλλο να αναφέρει: «Όχι άλλα lockdowns». Επικεφαλής των διαδηλώσεων είναι ο Πιερ Κόρμπιν, αδερφός του πρώην ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στη διάσημη Regent Street, η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά, ενώ αξιωματικοί πέρασαν χειροπέδες σε πολίτες, που τους έριξαν και στο έδαφος. Την ίδια ώρα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι οι διαμαρτυρίες δεν αποτελούν επιτρεπόμενη εξαίρεση από την απαγόρευση συγκεντρώσεων, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Την ίδια ώρα, περίπου 100 βουλευτές των Συντηρητικών ετοιμάζουν ανταρσία, λόγω των επικείμενων απαγορεύσεων, που αναμένεται ότι θα διαρκέσουν μέχρι το Πάσχα, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην Ντάουνινγκ Στριτ. Ήδη, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να στραφεί στους Εργατικούς για να λάβει τις απαιτούμενες ψήφους για να περάσει μέτρα, την επόμενη εβδομάδα.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr