Καταρρακωμένος ηθικά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στην άρση βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης μετά τη σημερινή του εμφάνιση στην κατηγορία των 96 κιλών στην άρση βαρών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξέσπασε σε λυγμούς στην κάμερα της ΕΡΤ καθώς εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του τονίζοντας πως η οικονομική αβεβαιότητα έπαιξε τεράστιο ρόλο.

«Κλαίω από στενοχώρια, όχι γιατί δεν πήγα καλά, αλλά γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί πολύ. Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Κι εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω. Να ηρεμήσω.

Και το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσω στους δικούς μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, να τους αγκαλιάσω και να τους πω ότι αυτοί ήταν το κίνητρό μου όλα αυτά τα χρόνια για να συνεχίζω» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Χρήστος Δάντης άδραξε την ευκαιρία και απεύθυνε μία μεγάλη «συγγνώμη» στον πρωταθλητή σε ανάρτηση που ανέβασε στο Instagram. Μίλησε για τη νοοτροπία ορισμένων που θεωρούν τους αθλητές, όπως και τους καλλιτέχνες, αργόσχολους ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη διοίκηση του ελληνικού κράτους.

«Ντροπή για τη χώρα μας. Κάθε που παίρνει κάποιος μια διάκριση,καμαρώνετε. Η αλήθεια όμως είναι πως τα χιλιάδες παραδείγματα σαν αυτού του αθλητή δείχνουν πόσο κούφιοι είστε και πόσο έχετε εντρυφήσει στη λαμογιά. Όσο αφορά τους ανθρώπους που διοικούν αυτό. Όμως…

Το κακό ξεκινάει από αλλού. Δυστυχώς,για τους περισσότερους Έλληνες «Αθλητής» σημαίνει αργόσχολος, «μουσικός» ή «Τραγουδιστής» σημαίνει πανηγυρτζής, εξ ου και το «μουσικάντης», «Ηθοποιός» σημαίνει γελωτοποιός, «Χορευτής» σημαίνει «κουνιστός» και «Χορεύτρια» σημαίνει «τσουλ@κι». Έτσι το έχετε στο μυαλό σας, και κάποιοι από αυτούς μέχρι να διακριθούν και να αρχίσετε να καμαρώνετε που είναι φίλοι σας, τα ΄χουν ακούσει. Είναι η πικρή αλήθεια και θα έπρεπε να ντρέπεστε οι περισσότεροι. Κυβέρνηση και Πολίτες.».

Πηγή: newsone.gr