Είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές και αγαπημένες φωνές της δεκαετίας του ’90. Ο Κώστας Μπίγαλης συστήνεται στις νεότερες γενιές με τα διαχρονικά του κομμάτια και παραμένει ενεργός στο επάγγελμά του, με όποιες δυσκολίες συναντά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Pop Up», ο γνωστός καλλιτέχνης εξέφρασε την άποψή του για το φαινόμενο που παρατηρείται από τα τηλεοπτικά κανάλια να καλούν τραγουδιστές για να διασκεδάσουν το κοινό τους χωρίς όμως να τους πληρώνουν. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η Μαντώ με ανάρτησή της ξέσπασε για την πρόσκληση από την εκπομπή «Στην υγεία μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο να εμφανιστεί στο πρόγραμμα χωρίς αμοιβή.

Η συμφωνία μεταξύ καλλιτεχνών

Σχολιάζοντας το περιστατικό και την έκταση που έλαβε, ο Κώστας Μπίγαλης τόνισε την συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ των καλλιτεχνών: «Δεν έχει να κάνει μόνο με την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου. Εμείς υπογράψαμε μια συμφωνία περίπου 500 τραγουδιστές γιατί θα θέλαμε και εμείς, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, Έχω πάρει χρήματα από ξένη τηλεόραση και όχι από τη χώρα μου. Και αυτό είναι τραγικό. Δεν λέμε τίποτα εκατομμύρια. Ένα στοιχειώδες ποσό» σχολίασε ο τραγουδιστής και πρόσθεσε:

«Όταν χρησιμοποιείται η εικόνα και η επικαιρότητα ενός καλλιτέχνη θα πρέπει να υπάρχει ένα πλαφόν. Θα έπρεπε τα κανάλια να το σεβαστούν αυτό και να διαθέτουν ένα μπάτζετ για να δίνουν στους καλλιτέχνες που πηγαίνουν σε αυτά. Ο Παπαδόπουλος, ας πούμε, πληρώνεται όπως και όλοι οι συντελεστές. Εμείς που συμμετέχουμε και πολλές φορές χωρίς εμάς δεν γίνεται εκπομπή, δεν πρέπει και εμείς να πάρουμε κάτι; Είναι πάρα πολύ λογικό αυτό το πράγμα» τόνισε ο Κώστας Μπίγαλης και σημείωσε ότι γενικά είναι λίγα τα κανάλια τα οποία πληρώνουν τους καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα η ΕΡΤ η οποία δίνει όπως είπε χαμηλές αμοιβές.

Πηγή: newsone.gr