Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Xρύσα Ρουμελιώτη: Νέα ανάρτηση της δημοσιογράφου μετά την «παραίτηση»

Xρύσα Ρουμελιώτη: Νέα ανάρτηση της δημοσιογράφου μετά την «παραίτηση»

265
0

Η ανάρτησή της, οι αιχμές για παρεμβάσεις και η απάντηση της ΕΡΤ.

Με αιχμές για παρεμβάσεις ανακοίνωσε την παραίτησή της από το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χρύσα Ρουμελιώτη, διευκρινίζοντας πως δεν αποχωρεί εντελώς από την ΕΡΤ.

Υπηρετούσε επί δεκαετίες το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και όπως μάλιστα σημειώνει μεταξύ άλλων: «το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του» και συμπληρώνει: «Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοι και κόλακες;». «Σε μας τους αφανείς, όπως αναφέρει “μένει “η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας».

Σε νέα ανάρτησή της στο Facebook, η δημοσιογράφος ανέφερε τα εξής:

Στη συνέχεια με νέα ανάρτησή της, η Χρύσα Ρουμελιώτη διευκρίνισε ότι αποχωρεί από το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αλλά όχι από την ΕΡΤ.

«ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ αφορά το ρεπορτάζ της προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΤ.

Την οποία έχω υπηρετήσει με θυσίες και αίσθηση χρέους ,όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης. Η ΕΡΤ είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στο πέρασμα των χρόνων. Είναι εργαζόμενοι στην πλειονότητα τους όπως εγώ». 

Η απάντηση της ΕΡΤ 

Σε σχόλιο – απάντηση η δημόσια ραδιοτηλεόραση σημείωσε:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγουν μια προσωπική δημοσίευση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ. Χρύσας Ρουμελιώτη διευκρινίζονται τα εξής: η κυρία Ρουμελιώτη ουδέποτε υπέβαλε την παραίτηση της απο την ΕΡΤ Α.Ε, αλλά εξέφρασε την επιθυμία της να μην καλύπτει στο εξής δημοσιογραφικά την Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν της γνωστοποιήθηκε ότι στο συγκεκριμενο ρεπορτάζ έχει διαπιστευθεί και δεύτερος πολιτικός συντάκτης- εξέλιξη απολύτως απαραίτητη λόγω των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται από τη λειτουργία του νέου ενημερωτικού καναλιού Ertnews. Σε κάθε περίπτωση, ουδέποτε ζητήθηκε από την κυρία Ρουμελιώτη να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ».

real.gr

Πηγή: newsone.gr