Κλειστά έμειναν σήμερα σχολεία πολλών περιοχών της χώρας λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια». Στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών, η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεκπαίδευσης. Αύριο επίσης με τηλεκπαίδευση θα συνεχισθούν τα μαθήματα στα σχολεία που λόγω κακοκαιρίας θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα , επισημαίνεται από το υπουργείο Παιδείας ότι σε όσες περιοχές και για όσες ημέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν (2:10 μ.μ. – 4:30μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. – 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά).

Κλειστά και αύριο θα παραμείνουν τα ειδικά σχολεία στην Αττική. Συγκεκριμένα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και για λόγους ασφάλειας των μαθητών , θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε «την διακοπή, μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών». Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης θα επανεξετάσει ενδεχόμενη παράταση της απόφασης.

Υπ. Παιδείας: Δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης

Δεν προσμετρώνται οι απουσίες στα σχολεία σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης , λέει το υπουργείο Παιδείας , με αφορμή τα ερωτήματα που προέκυψαν , ύστερα από διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα με τηλεκπαίδευση.Σε ότι αφορά στα Πανεπιστήμια , το υπουργείο λέει ότι , στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εξετάσεων εξ αποστάσεως για το χειμερινό εξάμηνο , οι φοιτητές καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Πανεπιστημίων , των σχολών και των τμημάτων τους.

Που κλείνουν και που ανοίγουν σχολεία

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στους περισσότερους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με εξαίρεση τους δήμους Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης, όπου κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνουν κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια για μία ακόμη μέρα. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, γνωστοποίησε πως για τα αυριανά μαθήματα δεν θα λαμβάνονταν ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ο κάθε δήμος θα αποφάσιζε ξεχωριστά αξιολογώντας την κατάσταση.

Mε ανακοινώσεις τους, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης- Συκεών, Πυλαίας- Χορτιάτη, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού- Ευόσμου, Χαλκηδόνος, Θέρμης και Θερμαϊκού γνωστοποιούν πως τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά διά ζώσης μετά τον καθαρισμό των σχολικών αυλών και με λειτουργία της θέρμανσης ώστε να είναι έτοιμες οι σχολικές αίθουσες να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες..

Από την πλευρά τους, οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης ανακοίνωσαν πως θα παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία λόγω παγετού καθώς , όπως τονίζεται,οι αποφάσεις πάρθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Θα λειτουργήσουν, όμως, κανονικά οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τόσο στο Ωραιόκαστρο, στον Λαγκαδά και στον δήμο Βόλβης για την εξυπηρέτηση των γονιών.

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί των δήμων Νάουσας και Βέροιας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού

Κλειστά θα μείνουν σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας με βάση ανακοινώσεις των δημάρχων. Λόγω κακοκαιρίας κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Καστοριά, στην Χίο, στην Ξάνθη, τα Γρεβενά, στη Σαμοθράκη, στη Σάμο , στη Χαλκίδα , Φλώρινα , στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο , Κοζάνη ενώ στη λίστα συνεχώς προστίθενται περιοχές λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

protothema.gr

Πηγή: newsone.gr